Auto huren Tsjechië

Autohuur Tsjechië

Algemene informatie en regelgeving

De minimumleeftijd om een auto te huren in Tsjechië is 23 jaar en bestuurders onder de 25 kunnen een extra toeslag (of borg) verwachten bij het huren van een auto. Het rijbewijs dient tenminste 1 jaar in bezit te zijn.

Men rijdt aan de rechterkant van de weg en gordels zijn verplicht. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 50 km/uur, op lokale wegen 90 km/uur en op snelwegen 130 km/uur.

Wegen zijn over het algemeen goed maar het is een beetje oppassen in stedelijk gebied, veel kiezelsteentjes en kinderkopjes plaveien de weg.

Door Tsjechië met een huurauto

De totale lengte van wegen in Tsjechië beperkt zich tot 55.500 km waarvan snelwegen een klein gedeelte uitmaken. Er is een snelweg van Praag naar Brno, te weten de D1. De afstand tussen deze steden is slechts 185 km dus gemakkelijk binnen 1 dag te doen.Brno heeft een aantal mooie burchten maar ook een schat aan moderne architectonische pracht. De stad is ook bekend vanwege "Ignis Brunensis", een vuurwerkwedstrijd waar jaarlijks 200.000 mensen op afkomen.

Tjechië zelf herbergt veel plaatsen die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan en een bezoek aan veel plaatsen is het zeker waard. Niet alleen het historische centrum van Praag maar ook Ceský Krumlov (gotiek, renaissance en barok op 142 km van Praag), Telc (met veel kastelen en kerken op 125 km van Praag) en Kutná Hora (62 km van Praag, prachtige zilverstad in Midden-Bohemen) zijn aanraders voor dagtripjes. Alle genoemde locaties maken deel uit van UNESCO werelderfgoed.

Dan is er nog de mooie plaats Kromeríž op 230 km van Praag, waar het Aartsbisschoppelijk paleis en park te vinden zijn. Het mooie barokpaleis heeft indrukwekkende bloementuinen.

Een auto huren in Tsjechië

De Luchthaven van Praag (Praag (Ruzyne) Airport) herbergt veel autoverhuurders, waaronder Alimex CR, Avis, Czechocar, Dvorak, Europcar, Hertz en Sixt. Van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra kan ook. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.