Auto huren Valencia

Autohuur Valencia

Algemene Informatie over Valencia

Valencia Airport ligt 8 kilometer ten westen van Valencia. Met uw huurauto kunt u heel gemakkelijk Valencia bereiken, maar ook andere delen van de regio. De N220 verbindt de luchthaven met twee snelwegen: de A3 (Madrid-Valencia) en de snelweg A7 die langs de kust naar Alicante loopt.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Valencia ligt in een deel van Spanje dat rijk is aan natuurparken. De hele bergketen rond Valencia is in feite één groot natuurpark. Om dit natuurschoon te bezoeken kunt u het beste een auto huren in Valencia, die met een huurauto gemakkelijk bereikbaar zijn. Ten noorden van de stad liggen de beschermde bergen van de Serra Calderona en de Serra d’Espadán, ten zuiden van Valencia is een deel van de kust beschermd natuurgebied: Parque Natural de La Albufera. Ten zuidwesten van de stad ligt het Reserva Muela de Cortes, een indrukwekkend landschap met rotsen, rivieren en grotten met prehistorische schilderingen.

Even ten noorden van Valencia ligt Sagunto dat in de Romeinse tijd Saguntum heette. Op een heuvel liggen de resten van een Romeins (en later Moors) fort met onder meer een fraai gerestaureerd amfitheater. De El Salvadorkerk uit de 13e eeuw is een mooi voorbeeld van voeggotische bouwkunst. Verder is er een pittoreske oude joodse wijk (Juderia) met nauwe kronkelige straatjes.

Verder naar het noordwesten ligt een van de best bewaard gebleven vestingstadjes van Spanje, Morella. De vesting ligt op een top van het Maestrazgo gebergte dat bestaat uit ruwe rotsen en rode aarde. Het is de enige plaats in Europa waar de dwergpalm groeit.

Wilt u even lekker relaxen aan een mooi strand? Stap dan in uw huurauto en rij naar Dehesa del Saler, zo’n 10 kilometer ten zuiden van Valencia. Behalve een mooi strand vindt u daar ook bossen, een golfterrein en een keur aan restaurants.

Auto huren in Valencia

U kunt uw huurauto ophalen bij Valencia Airport, bij een stadskantoor, of bij het treinstation van Valencia. Rondrijden in Valencia is geen probleem, het vinden van een parkeerplaats in het centrum van de stad soms wel. In de zogeheten ‘Blauwe Zones’ mag u met een parkeerkaart maximaal twee uur uw auto parkeren.
Voor het maken van tochten in de omgeving van Valencia is een huurauto het aangewezen vervoermiddel.