Auto huren Sevilla

Autohuur Sevilla

Algemene Informatie over Sevilla

Sevilla (San Pablo) Airport ligt 10 kilometer ten noordoosten van de stad en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. De luchthaven ligt langs de snelweg A-4, die Sevilla met Cordoba en Madrid verbindt. De afslag naar de luchthaven is bij kilometerpaal 532. Vanuit het zuiden (Cadiz) volgt u de SE-30 naar de A-4.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Sevilla is een prachtige stad met vele bezienswaardigheden. Maar sla de omgeving niet over! Om de attracties daar te bezoeken, kunt u het beste een auto in Sevilla huren. Hieronder geven we u enkele tips voor dagtrips.

Itálica is een gedeeltelijk opgegraven Romeinse stad van 2200 jaar oud. Het hoogtepunt van deze archeologische opgravingen is een Romeins amfitheater dat plaats bood aan niet minder dan 25000 mensen. Verder ziet u er schitterende mozaïeken die ooit de vloeren vormden van Romeinse huizen en openbare gebouwen. Itálica ligt niet ver van Sevilla en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar (volg de M172).

Cadiz ligt ten zuiden van Sevilla en wordt wel de oudste stad van Europa genoemd, gesticht door de Foeniciërs zo’n 3000 jaar geleden. Her en der over de oude stad verspreid zijn er archeologische opgravingen. De grootste schatten worden bewaard in het Archeologisch Museum, waaronder twee stenen sarcofagen van de Foeniciërs. De robuuste vestingmuren rond de stad werden gebouwd na een Britse aanval aan het einde van de 16e eeuw. De toren van de kathedraal in het centrum biedt een fraai uitzicht over de stad. U kunt Cadiz gemakkelijk met uw huurauto bereiken, via de snelweg A4.

Cordoba ligt ten noordoosten van Sevilla en werd gesticht door de Carthagers, die in 152 v. Chr. Werden verslagen door de Romeinen. Bijna acht eeuwen later veroverden de Moren Zuid-Spanje die op hun beurt in 1236 door de christenen werden verjaagd. De stad heeft een onmiskenbaar Moors karakter met als hoogtepunt de moskee La Mezquita, die destijds op die van Mekka na de grootste moskee ter wereld was. Bezoek ook de Barrio de la Juderia, de oude joodse wijk. Cordoba is ook eenvoudig te bereiken vanuit Sevilla: volg de autosnelweg A4 naar het noordoosten.

Ten noorden van Sevilla ligt het natuurgebied Sierra Norte waar reeën en wilde zwijnen leven. Bij de rivieren die door dit gebied stromen kunt u vaak otters waarnemen. Maar het is niet alleen natuur wat de Sierra Norte interessant maakt. Verspreid over het gebied liggen pittoreske dorpjes met tot de verbeelding sprekende namen als Cazalla de la Sierra, Constantina, Las Navas de la Concepción, La Puebla de los Infantes en El Real de la Jara.

Auto huren in Sevilla

U kunt uw huurauto ophalen bij Sevilla Airport, bij het hoofdtreinstation en bij diverse kantoren in de stad. Rondrijden in Sevilla is geen probleem, maar hou er rekening mee dat de parkeertarieven aan de hoge kant zijn, met uitzondering van de ondergrondse parkeergarage Paseo de Colon. Voor het maken van tochten in de omgeving is een huurauto de beste optie.