Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Het treinstation van Reus ligt op een paar kilometer van het vliegveld. Bijna alle kustplaatsen van de Costa Dorada hebben een treinstation. Salou, Cambrils, Tarragona, Mont Roig de Camp, Calafell en Torredembarra liggen aan de spoorlijn naar Barcelona. Er rijdt ook een bus vanaf het vliegveld van Reus naar het grootste treinstation van Barcelona, het Estació de Sants (zie hieronder).

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 14 kilometer van het centrum van Tarragona aan de N-420 (T11).

Er rijden diverse bussen vanaf het vliegveld (voor de aankomsthal). Zo rijdt er een bus naar Barcelona Hispano Igualadina (tel: +34(0)902 447 726). In anderhalf uur bent u in de stad bij het treinstation Estació de Sants of het Plaza Maria Christina. Kaartjes zijn in de bus te koop. Ook rijdt er een bus Tarragona en er rijdt een bus langs de vakantieplaatsen Salou en Cambrils.

Lijn 50 rijdt onder andere naar het busstation van Reus en het treinstation van Renfe. De vertrektijden van de bussen zijn afgestemd op de aankomsttijden van de vluchten. Voor meer informatie kijk op de website van Reus Transport of bel (tel: +34(0)977 300 006).

Autoverhuur Reus Airport

Er zijn diverse autoverhuurbedrijven op het vliegveld: AriquaCrown, Avis, Europcar, Hertz en Sol-Mar . U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de aankomsthal staan taxi’s. Een rit naar Reus kost ongeveer € 18,00 en naar Tarragona bent u gemiddeld € 30,00 kwijt. U kunt ook een taxi reserveren bij Taxi Reus (tel: +34(0)977 345 050).

Parkeren op de luchthaven

Er zijn zo´n 500 parkeerplekken bij de luchthaven. Parkeren bij het vliegveld is niet duur. U bent voor vier dagen parkeren maximaal € 8,90 kwijt per dag, na vier dagen betaald u € 7,10 per dag.