Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven. Vanaf Palma zijn er twee treindiensten: een ‘gewone’ en een toeristische. Een ritje met de oude houten trein naar Puerto de Sóller is een must voor de meeste toeristen. De gewone trein rijdt van Palma naar Inca en verder naar Sa Pobla en Manacor.

Auto en bus

De luchthaven ligt 8 kilometer ten oosten van Palma de Mallorca. Vanuit de stad volgt u de weg richting Santanyí. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven.

Buiten de Aankomsthal (Uitgang D) is een bushalte. Buslijn 1 rijdt om het kwartier in ongeveer 30 minuten naar het centrum van Palma (Paseo Mallorca) en naar Porto Pí. Informatie via tel: +34(0)971 431 024.

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies voor autohuur van Avis, Europcar-Betacar, Centauro, Europa, Hasso, Hertz, Record en TUI Cars-Ultramar Express. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten Uitgang D staan taxi’s. De rit naar Palma de Mallorca duurt ongeveer 15 minuten en kost zo’n € 15,00. Naar andere bestemmingen is het aan te raden van tevoren een duidelijke afspraak te maken over de prijs! Enkele indicaties van tarieven: naar Santa Ponsa € 32,00, naar Alcudia € 53,00 en naar Cala Bona € 62,00.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor de terminal staat een parkeergarage (tel: +34(0)971 787 598) met vijf verdiepingen en plaats voor bijna 6000 auto’s. De begane grond is gereserveerd voor de wagens van autoverhuurbedrijven. De derde verdieping is via een luchtbrug verbonden met de Vertrekhal, de bovenste twee verdiepingen zijn bedoeld voor lang parkeren.
Tarieven voor kort parkeren: € 0,85 voor het 1e uur, daarna € 0,65, een hele dag kost € 6,75. Lang parkeren kost € 6,75 per dag voor de eerste 6 dagen, daarna € 3,20 per dag.