Auto huren Palma de Mallorca

Autohuur Majorca

Algemene Informatie over Majorca

De luchthaven van Majorca ligt 8 kilometer ten oosten van Palma de Mallorca en is goed bereikbaar per huurauto. Het vliegveld ligt ingeklemd tussen twee autowegen: aan de noordkant de MA-15 en aan de zuidkant de MA-19 (Autovia de Levante).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Een huurauto is een ideaal vervoermiddel als u meer van Majorca wilt zien dan het strand bij uw hotel. Over het eiland lopen goede wegen en hieronder hebben we enkele suggesties voor mooie autoroutes.

Een van de populairste routes op het eiland loopt van Palma naar Valldemossa en Sóller en weer terug naar de hoofdstad. Vanuit Palma volgt u de MA-1130 naar Valldemossa, dan via de kustweg MA-10 naar Sóller, en via de MA-11 terug naar Palma. Bezoek in Valldemossa de oude parochiekerk La Cortuja en rij via een bochtige weg naar de haven (sa Marina). Sóller ligt in een gebied met veel fruitboomgaarden en verder zijn er mooie paleizen te zien uit de 18e en 19e eeuw. Het hoogste punt van het eiland, Puig Major, ligt vlakbij. Van Sóller verder naar het noordoosten let op: bochtige bergweg!) ligt het plaatsje Pollença. Daar vlakbij kunt u de berg van Calvari beklimmen.

Rij met uw huurauto over de AM-1 naar het westen en u komt bij Andratx. Dit plaatsje was een bastion tegen aanvallen van zeepiraten. Vanaf het kerkhof in de pittoreske wijk Pantaleu heeft u een mooi uitzicht over de Middellandse Zee. Ook in de omgeving ziet u verscheidene verdedigingstorens, zoals bij Banyalbufar. Vergeet niet het interessante volkenkundig museum Granja d'Esporles te bezoeken in Esporles.

Een heel afwisselende route loopt naar het oosten. U rijdt met uw huurauto over de MA-15. Op woensdagen mag u de leuke weekmarkt in Sineu niet missen. U kunt er ook de beste lokale gerechten uitproberen in een van de vele restaurants. Blijf vanaf Manacor de A-15 volgen, die naar het noordoosten afbuigt. U komt dan in Artá, een mooi vestingstadje met vele archeologische opgravingen. De mooiste stukken zijn ondergebracht in het archeologisch museum.

U kunt ook vanaf Manacor verder naar het oosten rijden (via de MA-4020) om de indrukwekkende grotten van Hams (Cuevas dels Hams) te bekijken. U ziet er niet alleen schitterende rotsformaties, maar u stopt ook bij een ondergronds meer waar een klassiek concert wordt gegeven.

Auto huren in Majorca

U kunt uw huurauto ophalen bij Majorca Airport, en bij diverse kantoren verspreid over het hele eiland. Rondrijden op Majorca is geen enkel probleem, het vinden van een parkeerplaats in de populaire toeristenbestemmingen soms wel (in het hoogseizoen).