Auto huren Alicante

Autohuur Alicante

Algemene Informatie over Alicante

Alicante Airport ligt 9 kilometer ten zuidwesten van Alicante aan de Spaanse Costa Blanca. Met uw huurauto is Alicante vanaf de luchthaven gemakkelijk bereikbaar via de autoweg (Autovia) Alicante-Murcia. Een alternatieve route is de N-332 tussen Alicante en de luchthaven. Voor Benidorm neemt u de autosnelweg (Autopista) A-7. De afslag naar de luchthaven staat op al deze wegen duidelijk aangegeven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

De grootste attractie van Alicante zijn de stranden van de Costa Blanca. Een auto is ideaal om de verschillende stranden te verkennen, vooral als u naar de rustiger zuidelijke Costa Blanca wilt. De badplaats Rojales heeft een sfeervol historisch centrum met oude bruggen over de rivier de Segura. Bij La Marina (Playa Rebollo en Playa del Minet) staan oude vissershuisjes nog gewoon pal aan het strand. En alleen met een huurauto kunt u kleine paradijsjes ontdekken waar u het hele strand voor uzelf heeft!

Rij eens door het achterland van Alicante: het gebied ten westen van de stad. Er komen niet veel toeristen, maar u vindt er uitgestrekte boomgaarden, beboste heuvels, lagunes, moerassen, karakteristieke dorpjes en overblijfselen van oude burchten.

De snelweg A-7 van Alicante naar Murcia is op zich geen autoritje waard. Maar halverwege ligt het historische Romeinse stadje Orihuela. Bezoek daar het Museo de la Muralla in de kelder van het nieuwe universiteitsgebouw. U loopt er over middeleeuwse keienstraatjes met Arabische huizen, delen van badhuizen en restanten van een gotische kerk.

Nog meer herinneringen aan de Arabische tijd vindt u in Elx, even ten zuidwesten van Alicante. De stad heeft een oud, ommuurd centrum, er staat een Arabisch fort en ook kunt u er oude Arabische badhuizen bezoeken. Verder zijn het Paleis van Altamira en de basiliek Santa MarĂ­a zeer de moeite waard. Maar Elx is vooral beroemd om de 300.000 (!) palmen die er zijn aangeplant.

Auto huren in Alicante

U kunt uw huurauto ophalen bij Alicante Airport, bij het treinstation en bij kantoren in de stad. Rijden in Alicante is vrij relaxed, het verkeer is er lang niet zo druk als in andere grote Spaanse steden. Hou er wel rekening mee dat u bij een verkeersovertreding de boete ter plekke moet betalen.