Auto huren Slowakije

Autohuur Slowakije

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd voor het huren van een auto is 21 .Voor het huren van sommige autoklasses geldt een maximum leeftijd van 70 jaar. Bent u nog geen 25 jaar dan kan er een extra toeslag worden berekend.

Het dragen van verkeersgordels is verplicht is Slowakije, en kinderen onder de 12 mogen niet voorin zitten. Op snelwegen mag u tot 130 km / uur rijden, de snelheidslimiet binnen de bebouwde kom ligt op 50 km / uur.De wegen zijn over het algemeen tweebaans, er ligt al met al nog geen 300 kilometer snelweg (al zal dat getal de komende jaren door diverse projecten gaan groeien).

Ook overdag is het in Slowakije verplicht het dimlicht te voeren. Verder is het goed om te bedenken dat telefoneren in de auto, ook al is het hands-free, ten strengste verboden is. Alcohol in het verkeer wordt eveneens in het geheel niet getolereerd, dus ook niet 1 of 2 glazen.

Door Slowakije met een huurauto

De hoofdstad van Slowakije, Bratislava, ligt in het uiterste westen van het land, aan de grens met Oostenrijk. Wenen ligt dan ook slechts op 60 kilometer afstand, en ook Budapest is op 163 kilometer prima aan te doen.

Vanuit het schitterend aan de Donau gelegen Bratislava kunt u uiteraard ook Slowakije zelf gaan ontdekken. Met de nabijgelegen Karpaten binnen handbereik kunt u prachtige toerritten maken door dit door toeristen nog niet massaal ontdekte land. Ook een bezoek waard is het oude bisdom Nitra, met kapellen, kerken en een bisschoppelijke paleis. U vindt deze stad 73 kilometer ten Oosten van Bratislava, op ongeveer een uur rijden.

Een auto huren in Slowakije

In de Aankomsthal van Bratislava Airport zijn verhuurpunten te vinden van de autoverhuurbedrijven Avis, Hertz, Europcar en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.