Auto huren Servië

Autohuur Servië

Algemene informatie en regelgeving

Om een auto te huren in Servië is een leeftijd van 21 jaar vereist, in combinatie met 2 jaar rijervaring. Het gebruik van een mobiele telefoon is verboden en eventuele boetes kunnen meteen worden voldaan. Kinderen onder de leeftijd van 12 jaar mogen niet voorin zitten en gordels zijn zowel voor als achterin de auto (indien aanwezig) verplicht.

De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 50 km/uur, op gewone wegen 80 km/uur en op snelwegen 120 km/uur. De hoofdwegen zijn goed onderhouden, maar de secundaire wegen liggen er niet altijd even fraai bij. Ontwijk deze dan ook zo veel mogelijk als u in het donker moet rijden.

Houdt u er verder rekening mee dat tankstations buiten de grote steden soms schaars zijn. Voor de zekerheid met een volle tank rijden is dan ook het beste devies

Door Servië met een huurauto

Het landschap verschilt nogal van Noord op Zuid. In het Noorden zijn het vooral vruchtbare (en groene!) landschappen en akkers die de horizon sieren, in het Zuiden is het bergachtig en zijn er prachtige bossen. Servië heeft 5 nationale parken, van mooie skigebieden tot uitgestrekte bossen. Een populair skigebied is Kopaonik, vlakbij de stad Brus (166 km van Belgrado).

Veel toeristen trekken naar het Tara berggebied, een nationaal park met veel meren en bossen. Zlatibor, een mooi berggebied ligt hier in de buurt en is tevens goed te bereiken vanaf Belgrado (136 km). Als u de Donau vanuit Belgrado richting het oosten volgt komt u terecht in het nabij Roemenië gelegen Kladovo, dat bekend staat om haar archeologische vondsten. De rit is ongeveer 200 kilometer maar zeer de moeite waard.

Cultuur opsnuiven kan in Novi Sad, niet voor niets het 'Athene van Servië' genoemd. De stad ligt op slechts 70 kilometer van Belgrado en kan derhalve binnen het uur worden aangedaan. De vele musea en gallerijen van Novi Sad geven de stad een unieke sfeer.

Een andere belangrijke regio is Vojvodina, waar veel restanten van Ottomaanse overheersers kunnen worden gevonden. Het Middeleeuwse kasteel van Bac is een indrukwekkend bouwwerk in de Vojvodina provincie.

Een auto huren in Servië

Belgrado Nikola Tesla Airport beschikt over de meeste grote autoverhuurbedrijven, waaronder: Avis, Budget, Hertz en Sixt. Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.