Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven van Sint-Petersburg.

Auto en bus

De luchthaven ligt 17 kilometer ten zuiden van Sint-Petersburg en is vanuit de stad gemakkelijk te bereiken via de grote straat Moskovsky Prospekt. Wanneer die straat overgaat in de Pulkovskoe Shosse, neemt u de eerste straat rechts voor de internationale terminal, of de tweede straat rechts voor de binnenlandse terminal.

De Airport Express (tel: +7(0)812 388 0845) stopt bij beide terminals en rijdt iedere 20 tot 30 minuten naar de metrostations Moskovskaya, Tekhnologichesky Institut en Pushkinskaya in het centrum van Sint-Petersburg.
De buslijnen 13 en 39 rijden ook tussen de stad en de luchthaven. Lijn 13 vertrekt van Pulkovo 2 en rijdt naar het metrostation Moskovskaya. Lijn 39 vertrekt van Pulkovo 1 en rijdt naar datzelfde metrostation, met een tussenstop op Kievskoe Shosse.

Autoverhuur

In de Aankomsthal zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan altijd voldoende taxi’s van onder meer Peterburgskoe Taxi, Evrotaksi (tel: +7(0)812 740 1313) en Fortuna Taxi (tel: +7(0)812 322 0000). Verder rijden er taxi minibusjes naar het metrostation Moskovskaya in Sint-Petersburg. Die zijn maar iets duurder dan een lokale bus.

Parkeren

Bij beide terminals zijn grote parkeerfaciliteiten. Parkeren in de garage bij Pulkovo 2 kost 300 roebel per dag; deze garage is met het terminalgebouw verbonden via een (in de winter verwarmde) voetgangersbrug. Op de parkeerterreinen betaalt u 100 roebel per uur. Verder zijn er enkele gratis (maar onbewaakte) parkeerplaatsen. Meer informatie over parkeren via tel: +7(0)812 331 49 51.