Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De Aeroexpress verbindt de luchthaven met het treinstation Kiyevsky in Moskou. De reistijd bedraagt 35 minuten.

Auto en bus

De luchthaven Vnukovo ligt 28 kilometer ten zuidwesten van Moskou. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar: de luchthaven ligt pal langs de Kiyevskoye Shosse (snelweg M3). Vanuit het centrum van de Russische hoofdstad rijdt u over de Leninskiy Prospekt naar het zuidwesten. Die weg sluit aan op de M3.

Buslijnen 611 en 611c (snelbus) verbinden de luchthaven met het metrostation Yugo-Zapadnaya. Minibusjes rijden van Vnukovo Airport naar het metrostation Oktyabrskaya.

Autoverhuur Moskou Vnukovo Airport

In de Aankomsthal van Terminal A is een balie voor autohuur. Op de luchthaven van Moskou-Vnukovo is slechts één autoverhuurbedrijf actief: Hertz. Voor de meeste huurauto’s geldt dat de bestuurder minimaal 25 jaar oud moet zijn en ten minste 1 jaar rijervaring moet hebben. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthal staan taxi’s van Trans-Free Cabs (tel: +7(0)495 436 7720). Er gelden vaste tarieven voor diverse bestemmingen. De actuele prijslijst kunt u downloaden van de website van Moskou-Vnukovo Airport.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn twee parkeergarages op Vnukovo Airport, met verder een beperkt aantal parkeerplaatsen in de openlucht. De eerste 15 minuten parkeert u er gratis, daarna betaalt u 50 roebel per 20 minuten. Als u langer dan vier uur parkeert, gaat het dagtarief in van 650 roebel.