Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

De Aeroexpress verbindt de luchthaven met het treinstation Belorussky in Moskou. De reistijd bedraagt 35 minuten.

Auto en bus

De luchthaven Sheremetyevo ligt 29 kilometer ten noordwesten van Moskou. De reistijd tussen de luchthaven en het centrum van de Russische hoofdstad is – buiten de spits – zo’n dertig minuten, maar tijdens de spits kan de reistijd gemakkelijk oplopen naar twee uur. Vanuit het centrum van de Russische hoofdstad rijdt u met een huurauto over de Leningradskiy Prospekt naar het noordwesten. Die weg sluit aan op de Leningradskiy Shosse (snelweg M3) die naar het vliegveld leidt. De afslag naar de luchthaven staat duidelijk op borden aangegeven.

Buslijnen 851 en 851e (snelbus) verbinden Sheremetyevo Airport met het metrostation Rechnoi Vokzal in Moskou. Buslijn 817 rijdt naar het metrostation Planernaya. Deze twee metrostations kunt u ook per minibus (marshrutka) bereiken.

Autoverhuur Moscow Sheremetyevo Airport

In de Aankomsthal van Terminal F is een balie voor autohuur. Op de luchthaven Moskou-Sheremetyevo is slechts één autoverhuurbedrijf actief: Hertz. Voor de meeste huurauto’s geldt dat de bestuurder minimaal 25 jaar oud moet zijn en ten minste 1 jaar rijervaring moet hebben. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Er zijn twee taxibedrijven actief op de luchthaven Sheremetyevo. Bij de internationale Terminal F staan taxi’s van Transparking. Er gelden vaste tarieven. Een rit naar het centrum van Moskou kost 1800 roebel.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn volop parkeermogelijkheden op de luchthaven Moskou-Sheremetyevo. Rechts van de toegangsweg naar de luchthaven liggen terreinen voor lang parkeren. Vlak voor Terminal F is een garage voor kort parkeren. Op de website van de luchthaven staat een kaartje met daarop de diverse parkeerterreinen.