Auto huren Roemenië

Autohuur Roemenië

Algemene informatie en regelgeving

Een leeftijd van 21 jaar is verplicht voor het huren van een auto in Roemenië. Tevens moet het rijbewijs reeds een jaar in bezit zijn van de bestuurder (ofwel een jaar rijervaring). De maximumleeftijd voor het huren van een auto is 70 jaar. Voor bestuurders buiten de EU is een internationaal rijbewijs benodigd.

Kinderzitjes zijn niet verplicht, gordels wel. In het land rijdt men aan de rechterkant en eventuele boetes dienen per direct aan de politie worden betaald.

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 60 km/uur, op reguliere wegen 70 km/uur en op snelwegen 90 km/uur.

Door Roemenië met een huurauto

Roemenië is een uitgestrekt land met diverse landschappen en gebieden. Het beroemde gebied Transsylvanië herbergt de hoogste berg van Roemenië, Moldoveaunu (2544 meter), naast een aantal mooie deelgebergten. Hier zijn tevens 150 gletsjermeren te vinden, alsmede oerbossen.

Een stad als Sibiu, een middeleeuwse stad in het hart van Roemenië, is op slechts 215 km van Boekarest verwijderd.Andere mogelijkheden voor een leuke dagtrip zijn bijvoorbeeld een reis naar de historische regio Dobroedzja. Hier ligt het district Constanta, aan de Zwarte Zee (iets meer dan 200 km van Boekarest).

Roemenië heeft een prachtige natuur en de grootste populatie beren, wolven en lynxen van Europa. Nu is Roemenië voor 26 % bedekt met bos maar vroeger was dit percentag hoger. In de buurt van Boekarest is het Vlasiabos het dichtstbijzijnde. Het bos omringt Boekarest en delen van het district Ilfov, een landbouwgebied om Boekarest heen.

Een auto huren in Roemenië

Op de luchthaven van Boekarest zijn de volgende autoverhuurbedrijven aanwezig: Budget, Europcar, en Hertz. Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.