Auto huren Porto

Autohuur Porto

Algemene Informatie over Porto

De luchthaven van Porto heet officieel Francisco Sá Carneiro. Het vliegveld ligt 11 kilometer ten noordwesten van Porto. De stad is per huurauto gemakkelijk bereikbaar via de snelweg IC-1. Die vormt de verbinding tussen Lissabon en het Spaanse Vigo (ten noorden van Porto).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

De vallei van de rivier de Douro is prachtig, maar eigenlijk alleen goed te verkennen met een auto. Huur dus een auto in Porto en trek eropuit. De noordelijke oever van de Douro is het gebied van de portwijnen. Volg eerst de weg naar Villa Real en sla bij dat plaatsje af naar het zuiden om de weg langs de rivier te volgen. Als u bij Peso de Regua de brug oversteekt, kunt u ook een weg (N222) volgen langs een deel van de zuidoever van de rivier.

Er is nog veel meer te zien en te doen in het noorden van Portugal: kasteel São Tiago in Viana do Castelo, de weekmarkt in Barcelos, de Kathedraal en het Museum in Lamego, de oude vestingstadjes in het dal van de grensrivier Minho, de stranden van de Costa Verde (Groene Kust) waar u ook uitstekend kunt windsurfen, zeilen en duiken, sportvissen in de stuwmeren en bergbeekjes van Trás-os-Montes, enz. Om al deze attracties te bezichtigen kunt u het beste een auto huren in Porto.

Ten noorden van de N103 tot aan de Spaanse grens ligt het nationaal park Peneda-Gerês. In het bergachtige en beboste gebied leven onder meer wilde paarden en koningsadelaars. Verder vindt u er rivieren, stuwmeren, karakteristieke bergdorpjes, archeologische opgravingen en warmwaterbronnen.

Tussen Vila Real en Mondim de Basto ligt nog een schitterend natuurgebied, Parque Natural do Alvâo. U ziet er adelaars, spectaculaire rotsformaties, mooie watervallen en traditionele dorpjes met architectuur van eeuwen oud.

Auto huren in Porto

U kunt uw huurauto ophalen bij Porto Airport, bij diverse stadskantoren, en bij het treinstation van Porto. In de stad Porto kunt u gemakkelijk rondrijden in uw huurauto. Maar als u de omgeving gaat verkennen, wees er dan op bedacht dat (berg)wegen in het binnenland smal en bochtig zij. Rij daar voorzichtig!