Auto huren Funchal

Autohuur Funchal

Algemene Informatie over Funchal

Madeira International Airport ligt bij Santa Cruz op ongeveer 30 autominuten van de hoofdstad. Met een huurauto is het vliegveld gemakkelijk bereikbaar, de luchthaven ligt langs de enige snelweg op het eiland, van Santa Cruz via Funchal naar Câmara de Lobos.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Madeira is een eiland dat u het beste per huurauto kunt verkennen. Huur een auto in Funchal en bekijk de bezienswaardigheden van het eiland. Hieronder geven we u enkele suggesties.

Rij vanuit Funchal naar het noorden en u komt door het Parque Natural do Ribeiro Frio (‘koude rivier’). Daar vindt u het startpunt voor de populaire zogeheten levada wandelingen. Levada’s zijn aquaducten, die aan het begin van de 20e eeuw werden gebouwd om akkers te bevloeien. U loopt door het oorspronkelijke laurierbos waardoor ooit heel Madeira werd bedekt (Larisssilva). Tijdens een wandeltocht kunt u even stoppen bij de forellenkwekerij. Uiteraard kunt u de vis ook eten, maar in het restaurantje bij de kwekerij kunt u ook kiezen voor de traditionele chouriço worstjes.

Als u in uw huurauto verder naar het noorden rijdt, komt u in Santana. In dit vissersdorp staan de typische palheiro huisjes. Oorspronkelijk waren dit stenen schuurtjes met een dak van stro, waar vee of landbouwproducten werden bewaard. Maar als mensen arm waren, werden deze huisjes ook wel betrokken om er te wonen. Het is aan te raden een gids in te huren om de fraaiste voorbeelden van palheiro huisjes te bekijken.

Vlak bij Santana ligt een themapark, waar u meer leert over de geschiedenis en de ontdekking van Madeira. Maar het is ook een amusementspark waar u kunt tokkelen, bungeejumpen en een steile wand beklimmen.

In het oosten van Madeira ligt het nationale park Ponta de São Lourenço. U heeft er panoramische uitzichten over de Atlantische Oceaan en in het park ziet u spectaculaire vulkanische rotsformaties en bijzondere planten. Als u het voetpad langs de klif naar beneden volgt komt u op een intiem strandje met vulkanisch zand.

Auto huren in Funchal

U kunt uw huurauto ophalen bij Madeira Airport en bij diverse kantoren in de stad.
Er is slechts één ‘snelweg’ op het eiland, van Santa Cruz via het vliegveld en Funchal naar Câmara de Lobos. Ten noorden van Funchal loopt deze weg door tunnels in de bergen.
Een huurauto is een uitstekende manier om het eiland te verkennen. Hou er wel rekening mee dat de wegen smal en kronkelig zijn en er bovendien een harde wind kan waaien. Verder zijn er buiten de stadjes vrijwel geen tankstations.