Auto huren Faro

Autohuur Faro

Algemene Informatie over Faro

Faro Airport ligt 7 kilometer ten westen van de stad Faro en is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. De afslag van de kustweg EN125 is duidelijk aangegeven. Van de luchthaven is er maar één weg die naar de EN125 leidt. De meeste toeristenplaatsen zijn binnen een uur bereikbaar. Naar Almancil duurt ongeveer 20 minuten, Vilamoura 30 minuten, Albufeira 45 minuten en Portimão een uur.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Wilt u meer zien van de Algarve dan alleen het strand bij uw hotel? Huur dan een auto in Faro en ontdek de omgeving. Hieronder geven wij u enkele tips.

Allereerst is de Algarve een paradijs voor golfliefhebbers. Er zijn vele golfbanen van wereldklasse en als u verschillende greens wilt bespelen is het wel zo makkelijk om een auto te huren. De meeste golfcourses liggen ten westen van Faro, maar de laatste jaren ontwikkeld Tavira (ten oosten van Faro) zich ook tot een golfcentrum. De stranden bij dat stadje zijn bovendien lang niet zo druk als andere aan de Portugese zuidkust.

Ten noordwesten van Albufeira ligt Silves. Dit was eeuwenlang de (Moorse) hoofdstad van de Algarve, van de 8e tot de 13e eeuw. De witte huizen contrasteren mooi met het Moorse kasteel dat van rode zandsteen is gemaakt. Er is onder meer een waterbassin dat in tijden van belegering de bewoners van drinkwater voorzag. In Silves is verder een interessant archeologisch museum.

Rijdt u eens met uw huurauto van Silves naar de havenstad Portimão. Het is een prachtige route door de Serra de Monchique, een bergketen met beboste hellingen. Ook ziet u onderweg eucalyptusbomen, oleanders, suikerrietplantages en olijfboomgaarden. Portimão is een bedrijvige stad waar u beslist naar de vismarkt moet, die wordt gehouden aan de voet van de ijzeren brug die de stad met Ferragudo verbindt. De verse vis wordt hier op houtskool bereid. Heerlijk!

Ten noorden van Portimão ligt het bergplaatsje Monchique op een hoogte van 450 meter. In de omgeving van dit stadje kunt u met een huurauto prachtige tochten maken. Bijvoorbeeld de weg naar Alferce, of de route naar de Foia, (902 meter en het hoogste punt van Zuid-Portugal). Wilt u ook eens de benen strekken? Dan kunt u naar de top van de Picta wandelen of naar Barranco dos Pisões, een woest ravijn vier kilometer ten noorden van Monchique.

Auto huren in Faro

U kunt uw huurauto ophalen bij Faro Airport en bij kantoren in de stad. In het hoogseizoen is het erg druk in de Algarve en vooral in Faro. Een parkeerplaats vinden kan dan lastig zijn. Maar als u diverse bestemmingen (aan de kust of in het achterland) wilt verkennen, is een huurauto onmisbaar.