Auto huren Polen

Autohuur Polen

Algemene informatie en regelgeving

Een auto huren in Polen is mogelijk vanaf 21 jaar, hoewel deze leeftijd kan verschillen per categorie auto. Men dient 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kan een extra toeslag gelden voor huurders onder de 25 jaar en voor burgers van buiten de EU is een Internationaal rijbewijs verplicht.

Gordels zijn verplicht, alsmede kinderzitjes voor kinderen tot 4 jaar. Het verkeer rijdt aan de rechterkant en het is aan te raden bij de grens papieren en verzekering (bijvoorbeeld reisverzekering) te kunnen tonen.

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 59 km/uur, op lokale wegen 90 km/uur en op snelwegen 109 km/uur.

Door Polen met een huurauto

In Polen ligt een wegennetwerk van meer dan 200.000 km (verhard), de gehele route van Gdansk naar Warschau (Noord naar Midden Polen) bestaat uit prima wegdek waar nog steeds 'aan de weg wordt gewerkt'. Belangrijke maar vooral mooie steden in het land betreffen Warschau, Wroclaw en Krakau (één van de rijkste steden in Polen). Vanuit deze stad is ook de reis naar wintersportplaatsen zoals Zakopane in het Tatra gebergte gemakkelijk te maken. De afstand tussen Krakau en Zakopane is slechts 87 km. Vanuit Warschau is de reis iets verder: 336 km.     

Wanneer men landt op het vliegveld van Warschau is een reis naar Krakau zeker aan te raden (na Warschau te hebben bezocht natuurlijk!) Krakau ligt op 252 km van de hoofdstad en laat het 'rijkere Polen' zien. In Krakau zijn talloze jazzclubs, goede restaurants en goedkope hotels te vinden.

Polen herbergt daarnaast een groot aantal kastelen, waarvan één van de meest indrukwekkende in Malbork. Slot Mariënburg is gebouwd in de 13e eeuw en was het hoofdkwartier van de Kruisridderstaat van de Duitse Orde. Malbork ligt op 237 km van Warschau en is dus gemakkelijk te bereiken in een dag.

Gdansk ligt in een ietwat armere regio in Polen maar is zeker een bezoek waard, bijvoorbeeld vanwege de mooie architectuur in het centrum. Vanuit Warschau is het 280 km rijden naar Gdansk.

Een auto huren in Polen

Warschau Frederic Chopin Airport heeft een groot aantal autoverhuurders beschikbaar, onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz en National. Van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra kan ook. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.