Auto huren Wenen

Autohuur Wenen

Algemene Informatie over Wenen

Schwechat Airport ligt 18 kilometer ten zuidoosten van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Met een huurauto is Wenen gemakkelijk bereikbaar vanaf de luchthaven: u volgt de snelweg A4 of de Bundesstraße B9. Op de terugweg staat de afrit ‘Flughafen’ duidelijk aangegeven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

De Oostenrijkse hoofdstad ligt aan de Donau. Als u een auto huurt in Wenen is een ritje door de Donauvallei is een van de meest sfeervolle mogelijkheden voor een dagje uit. De hellingen zijn beplant met wijnranken, hier en daar ontdekt u de restanten van oude kastelen, en de middeleeuwse stadjes en dorpjes nodigen uit om even neer te strijken op een van de terrasjes. Neem een kijkje in Persenbeug, waar Napoleon II zijn vakanties doorbracht; Dürnstein, waar Richard Leeuwenhart gevangen werd gehouden; Tulln, met een oude Romeinse kapel die polygonaal van vorm is aan de buitenkant en rond van binnen. Ook het wijnmuseum in Krems is een bezichtiging waard.

Het stadje Melk ligt 88 kilometer ten westen van Wenen, ook aan de Donau. Dit historische stadje is beroemd om het barokke benedictijner klooster, dat ook een museum herbergt. De centrale Rathausplatz wordt overheerst door het stadhuis uit de zestiende eeuw. Iets buiten Melk ligt het kasteel Schallaburg, een van de mooiste renaissancekastelen van Oostenrijk.

Ook gemakkelijk bereikbaar met een huurauto: de Neusiedler See ten zuidoosten van Wenen in het hart van Burgenland, oftewel ‘kastelenland’. In de Eerste Wereldoorlog was dit een deel van Hongarije. Het meer is maar liefst 350 km² groot, maar slechts zo’n twee meter diep. Het meer is begroeid met riet en u ziet er grote aantallen ganzen en talingen. Langs het meer liggen leuke dorpjes, zoals het grensdorp Rust waar op elk dak een ooievaarsnest zit. In de restaurantjes kunt u genieten van de plaatselijke rode en witte wijnen.

Wenen ligt vlak bij de grens met Slowakije, dus waarom gebruikt u uw huurauto niet om een bezoekje te brengen aan de hoofdstad van dat land, Bratislava. De stad ligt 87 kilometer ten oosten van Wenen. Het is een industrieel centrum en dat klinkt niet erg aanlokkelijk, maar het middeleeuwse stadshart is sfeervol en gezellig. Bezoek ook het kasteel van Bratislava dat herhaaldelijk werd verbouwd en in de 17e eeuw vier hoektorens kreeg. In de volksmond wordt het daarom ook wel ‘de omgekeerde tafel’ genoemd.

Auto huren in Wenen

Behalve bij Wenen Airport kunt u uw huurauto ophalen bij het hoofdtreinstation en bij diverse kantoren in de stad. Hou er rekening mee dat in het centrum van Wenen de straten nauw zijn, en er in veel straten eenrichtingverkeer geldt. Verder is het moeilijk in het centrum een parkeerplaats te vinden. Voor tochten in de omgeving zoals hierboven beschreven is een huurauto een ideaal vervoermiddel.