Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen treinverbinding met de luchthaven. Buslijn 2 rijdt naar het Hauptbahnhof van Salzburg.

Auto en bus

De luchthaven ligt dicht bij de stad: slechts 4 kilometer van het centrum van Salzburg. De afslag naar het vliegveld (‘Flughaven’) staat duidelijk aangegeven op de snelweg A1 (naar Wenen en Boedapest), die aansluit op de A8 (naar München). Vanuit het centrum van Salzburg volgt u eerst de Maxglaner Hauptstrasse en vervolgens de Innsbrucker Bundesstrasse (B1) die rechtstreeks naar de luchthaven leidt.

Overdag vertrekt iedere 10 minuten een bus (lijn 2) naar het Centraal Station van Salzburg. De reistijd is ongeveer 20 minuten. Ook andere bestemmingen zijn vanaf het busstation op de luchthaven gemakkelijk bereikbaar, o.m. Zell am See, Maishofen, Saalfelden, Weißbach, St. Martin, Unken, Bad Reichenhall en Wals.

Autoverhuur

In de Aankomsthal vindt u balies van autoverhuurbedrijven Avis, Bluebox, Budget, Europcar (Arac), Hertz, National/Alamo (Denzeldrive) en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Buiten de Aankomsthal staan taxi’s. Een rit naar het centrum van Salzburg duurt zo’n 15 minuten en kost ongeveer € 12,00.

Parkeren op de luchthaven

Parkeerterreinen P1 en P2 zijn voor kort parkeren (16 uur parkeren kost € 17,50). Verder is er een garage voor lang parkeren (16 uur: € 13,30). Goedkoper is het om uw auto te stallen op P3, P5 of P7 (16 uur, € 10,50). Er zijn ‘prepaid’ parkeerkaarten te koop van € 70, € 140 en € 280 waarmee u 10% korting krijgt op de tarieven. Meer informatie over parkeren via Carport Parkmanagement GmbH (tel. +43(0)662 8580 7911).