Auto huren Oostenrijk

Autohuur Oostenrijk

Algemene informatie en regelgeving

Het huren van een auto in Oostenrijk is mogelijk vanaf 19 jaar. Men dient 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en voor mensen buiten de EU is een Internationaal rijbewijs verplicht. Er kan een extra borg gelden bij huurders onder de 25 jaar.

Gordels zijn verplicht en kinderen onder de 12 jaar dragen een gordel of andere geldige bescherming achterin. Binnen de bebouwde kom is de maximumsnelheid 50 km/uur, op gewone wegen 100 km/uur en op snelwegen 130 km/uur. Het verkeer rijdt aan de rechterkant en knipperen met lampen betekent in vrijwel alle gevallen dat men wenst te passeren.

Oostenrijk heeft een groot aantal tolwegen en een vignet voor deze wegen is verplicht op de auto. Deze stickers zijn verkrijgbaar bij de grens of bij pompstations (aan de grens) en de kosten zijn minder dan 50 eurocent per dag.

Door Oostenrijk met een huurauto

Oostenrijk is een prachtig land om in te rijden. Tours door de Alpen, langs de Donau en langs talloze kastelen zijn gemakkelijk te maken. Het wegennet van Oostenrijk beslaat meer dan 133.000 km waar veel bergpassen en tunnels de reis faciliteren. Wel moet men er op letten dat bij hevige sneeuwval veel wegen zijn afgesloten.

Oostenrijk staat veelal bekend vanwege de prachtige stad Wenen maar natuurlijk ook vanwege de mooie wintersportgebieden in Tirol. Het goede wegennet zorgt ervoor dat grote steden prima met elkaar zijn verbonden. Zo kan men een dagtrip maken van Wenen naar Innsbruck (Tirol), de afstand is 386 km. De binnenstad van Salzburg staat in zijn geheel op werelderfgoedlijst UNESCO en is ook zeker een bezoek waard. De reis is vanaf zowel Wenen als Innsbruck gemakkelijk te maken, de afstanden zijn respectievelijk 252 en 136 km.

Een auto huren in Oostenrijk

Op de luchthavens van Innsbruck, Salzburg en Wenen vindt u onder andere Alamo, Avis, Bluebox, Budget, Denzeldrive, Europcar, Hertz, Sixt en Thrifty. Van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra kan ook. Deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.