Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Vanaf 2012 – ruim op tijd voor het Europees Kampioenschap Voetbal – zal de luchthaven van Kiev een treinverbinding hebben met het centrum van de stad. Er zal een station zijn in de nieuwe terminal D en een ander station vlak bij de oudere terminals.

Auto en bus

De luchthaven ligt net ten westen van Boryspil en 29 kilometer ten zuidoosten van Kiev. De hoofdstad van Oekraïne is eenvoudig bereikbaar met een huurauto. De luchthaven ligt vlak langs de autosnelweg M03 die naar de buitenwijken van Kiev leidt.

Buslijnen 316 en 316E rijden naar het centrum van Boryspil. Voor mensen die met de bus naar Kiev willen zijn de POLIT shuttlebussen de beste optie. Deze vertrekken iedere 20 minuten van de luchthaven en rijden via de Boryspilskaweg, het metrostation Harkivska, het Koskovka Plein (centraal busstation) en de Urytskystraat naar het treinstation van Kiev.

Autoverhuur Kiev Airport

In de Aankomsthal zijn balies voor autohuur. Op de luchthaven van Kiev zijn drie autoverhuurbedrijven actief: Avis, Europcar en Hertz. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk

Taxi

In de Aankomsthal is een kiosk van Taxi Auto Ukraine (tel: +380(0)44 296 7318). Daar kunt u een taxi reserveren tegen een vast tarief. Een taxirit naar het centrum van Kiev duurt 30-40 minuten. Let op: u wordt in en buiten de terminal aangeklampt door onofficiële taxichauffeurs en mensen die uw bagage willen dragen. Ga er niet op in. Vooral de bagagedragers staan erom bekend belachelijk hoge prijzen te vragen voor hun ‘service’.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn diverse parkeerterreinen bij de terminals op Kiev Airport met plaatsen voor kort en lang parkeren. Van de meer afgelegen parkeerterreinen rijden shuttlebussen naar de terminals. U betaalt 10-15 hryvnia per uur.