Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Bergen Airport heeft geen directe treinverbinding, maar wel een shuttlebus en een snelle bootverbinding naar diverse plaatsen. De bus brengt u buiten de spitsuren in 25 minuten naar het centrum van Bergen. Voor meer informatie de website van de Noorse busmaatschappij.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 20 kilometer van Bergen-Centrum. De luchthaven ligt aan de snelweg 580/E39 vanuit het centrum van Bergen richting Flesland. De afslag naar het vliegveld staat duidelijk aangegeven.

Bergen Airport heeft een shuttlebus, die u naar het centrum van Bergen brengt. De bus rijdt doordeweeks van 6.00 tot 21.00. Ook is het mogelijk om naar Nesttun of Fyllingsdalen te reizen.

Autoverhuur Bergen Flesland Airport

In de aankomsthal vindt u balies van verschillende autoverhuurbedrijven: Bugdet, Avis, Europcar, Hertz en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de aankomsthal staan taxi’s. U kunt ook een taxi bellen Bergen Taxi en Norges Taxi. Deze taxibedrijven hanteren vaste prijzen tussen het centrum van Bergen en het vliegveld. Overdag: NOK 295, 's avonds NOK 345 en op feestdagen NOK 395 (prijzen 2008).

De taxi's van Taxi1 beginnen de rit altijd op nul. De wagens hebben standaard twee kinderstoeltjes.

Parkeren op de luchthaven

Bergen Airport heeft ongeveer 3500 parkeerplekken. Goedkoop parkeren kan al op 500 meter van de luchthaven. Voor meer informatie neemt u contact op met Europark (tel: +47(0)22 05 34 70).