Auto huren Noorwegen

Autohuur Noorwegen

Algemene informatie en regelgeving

Om een auto te kunnen huren moet men minstens 19 jaar oud zijn en 1 jaar in het bezit van een rijbewijs. Deze leeftijden kunnen variëren per klasse van auto en er kunnen toeslagen (of borg) worden geheven bij huurders onder de leeftijd van 25 jaar.

Gordels zijn verplicht, alsmede kinderzitjes voor kinderen onder de 4 jaar. Het verkeer in Noorwegen rijdt aan de rechterkant. De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/uur, op lokale wegen 80 km/uur en op snelwegen 90 km/uur.

Door Noorwegen met een huurauto

Er ligt ongeveer 56.400 kilometer aan wegen in Noorwegen en er zijn verschillende veerboten naar Denemarken, waardoor ook dit land goed te bereiken is. Opvallend zijn de vele staafkerken die Noorwegen rijk is, waaronder de kerk in Borgund.

Het is gemakkelijk om vanuit Oslo de plaats Borgund te bereiken (222 km) maar ook vanuit Trondheim is het goed te doen (299 km). Natuurlijk staat Noorwegen bekend vanwege de vele fjorden en de mooie natuur. Eén van de grootste wegen in Noorwegen is de Europese Route E10. Veel mensen gebruiken deze weg om van Noorwegen naar Zweden te rijden, bijvoorbeeld naar Abisko, een plaats (en Nationaal Park) in het Noorden van Zweden. Vanuit Oslo is het meer dan 1000 kilometer rijden maar vanuit Trondheim zo'n 666 km.

De E10 gaat ook langs Reine, een kleine plaats waar echter veel toeristen stoppen vanwege de prachtige natuur. Ook Reine is vanuit Oslo een flinke rit (918 km) maar vanuit Trondheim beter te doen (538 km). Verder is het bijzonder om via de E10 dwars door alle eilanden op de route te rijden (verbonden door bruggen), alsmede door de vele tunnels op de route.

Een auto huren in Noorwegen

Vanuit de luchthavens van Oslo en Trondheim zijn diverse autoverhuurders beschikbaar. Zo zijn bedrijven als Avis, Budget, Europcar, Hertz en National aanwezig. Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.