Auto huren Noord-Ierland

Autohuur Noord-Ierland

Algemene informatie en regelgeving

Om een auto te huren in Noord-Ierland moet men minimaal 21 jaar en 2 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs. In leeftijden beneden 23 jaar en boven de 70 jaar kunnen toeslagen gelden per categorie auto. Sommige verhuurders hebben een maximum verhuurleeftijd van 69 jaar.

Gordels zijn verplicht, alsmede kinderzitjes voor kinderen onder de 3 jaar. Het stuur in auto's zit aan de rechterkant en men rijdt aan de linkerkant in Noord-Ierland. Let hierop bij het rijden over een rotonde, dit veroorzaakt de meeste ongelukken bij toeristen.

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 45 km/uur, op reguliere wegen 95 km/uur en op snelwegen 110 km/uur.

Door Noord-Ierland met een huurauto

Noord-Ierland is vrij compact, wat het rijden met een huurauto erg gemakkelijk maakt. Alle grote plaatsen zijn prima te bereiken, het land is 136 km lang en 112 km breed.

De Causeway Coast & Glens bieden goede mogelijkheden voor het maken van leuke trips en vanuit Belfast zijn ook de grootste steden gemakkelijk te bereiken. Een mooi reisje is dat van Belfast naar Coleraine (77 km), een klein plaatsje met het Mount Sandel-fort en een mooi stadsplein.

Ook plaatsen zoals Newtownabbey (minder dan 10 km van Belfast) en Ballymena (38 km) zijn een bezoek waard. Op een afstand van 95 km (van Belfast) ligt het plaatsje Bushmills, dat bekendheid heeft verworven dankzij de 'Old Bushmills Distillery' uit 1608: de oudste whisky licentie ter wereld. Eén van de meest beroemde Ierse UNESCO gebieden ligt slechts 3 km van Bushmills. De 'Giant's Causeway' is een unieke rotsformatie die bestaat uit 40.000 basalt-zuilen. De rotsen, met hun typerende zeshoekige vorm, zouden 60 miljoen jaar geleden zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting.

Een auto huren in Noord-Ierland

Vanuit de luchthavens Belfast City Airport en het grotere Belfast International Airport zijn diverse autoverhuurders beschikbaar. Zo zijn bedrijven als Avis, Budget, Europcar, Hertz en National aanwezig op de luchthavens.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.