Auto huren Malta

Autohuur Malta

Algemene informatie en regelgeving

De leeftijd waarop een auto mag worden gehuurd op Malta is 21 jaar, met het rijbewijs 2 jaar in bezit. Er is ook een maximumleeftijd voor autohuur, te weten 70 jaar. Kinderzitjes zijn niet verplicht maar gordels uiteraard wel.

Op Malta rijdt men aan de linkerkant en inhalen geschiedt aan de rechterkant. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 40 km/uur, op gewone wegen 64 km/uur. Er is niet echt sprake van snelwegen op de eilanden van de dwergstaat.

Door Malta met een huurauto

Malta is eigenlijk verdeeld over 3 eilanden. Het grootste eiland draagt de verzamelnaam (Malta) en hier ligt ook de luchthaven, ten zuiden van hoofdstad Valletta. Malta heeft niet een erg specifiek landschap, bijna geen bergen en ook geen rivieren. Waar Malta dan ook vooral bekend om staat zijn de havens, kliffen en stranden. In het Noord-Westen zijn zandstranden.

Een opmerkelijke eenheid vormen de 'Drie Steden', versterkte steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa. De steden worden samen omringd door verdedigingswallen die in de 17e eeuw zijn gebouwd. Op zowel Malta als het eiland Gozo zijn ook Megalithische tempels te vinden, zeven tempels die uit de bronstijd stammen. Een andere bezienswaardigheid is hoofdstad Valletta, op een kleine afstand van het vliegveld. De stad heeft een mooie haven en staat sinds 1980 op der werelderfgoedlijst van UNESCO.

Een auto huren op Malta

Malta Airport beschikt over de volgende autoverhuurbedrijven : Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National, Sixt en Thrifty. Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.