Auto huren Kroatië

Autohuur Kroatië

Algemene informatie en regelgeving

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in Kroatië is 21 jaar (met 1 jaar rijervaring), hoewel dit kan verschillen per type auto. Huurders onder de 25 jaar moeten soms borg betalen.

Het dragen van gordels is verplicht en wel voor alle passagiers. De maximumsnelheid in de bebouwde kom is 60 km/uur, op lokale wegen 100 km/uur en op snelwegen 130 km/uur. Het verkeer rijdt aan de rechterkant in Kroatië.

Soms is het oppassen omdat niet alle wegen even goed zijn onderhouden. Vooral nét buiten Zagreb en Dubrovnik is de 'slijtage' van de weg merkbaar.

Door Kroatië met een huurauto

Tochten langs de kust leveren prachtige panorama's op maar het landschap heeft nog veel meer te bieden. Van (uitlopers van) de Alpen tot het mooie bergmassief Dinara en van skigebieden tot witte stranden, Kroatië heeft het allemaal. Het land staat bekend vanwege de vele Nationale parken en veel hiervan zijn zeker een bezoek waard. Natuurliefhebbers zullen de Plitvicemeren herkennen uit brochures of hun wildste dromen. De meren en het Nationaal Park bevinden zich op iets meer dan 100 kilometer van Zagreb en zijn dus gemakkelijk te bereiken.

Ook het meest Zuidelijke punt van Kroatië is een bezoek waard. De stad Dubrovnik ligt helemaal in het uiterste puntje en wordt gezien als één van de mooiste steden van de Adriatische kust. Het is een flink eind rijden van Zagreb naar Dubrovnik (388 km) maar dit is prima te verdelen over 2 dagen (of zelfs 1 dag voor vroege vogels). Het schiereiland Istrië is tevens een mooie bestemming. Pula is de meest zuidelijk gelegen stad op Istrië en is meer dan 3000 jaar oud. De reis vanuit Zagreb valt mee: minder dan 200 km.

Een noot voor reizigers: op het platteland zijn pompstations schaars, tank dus veel en goed van tevoren (in stedelijk gebied).

Een auto huren in Kroatië

Zagreb Airport heeft aardig wat autoverhuurbedrijven waar men gebruik van kan maken: Adria Rent, An Nova, Avis, Europcar, Hertz, National/Alamo, Thrifty, Uni-Rent en Sixt.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.