Auto huren Venetië

Autohuur Venetië

Algemene Informatie over Venetië

Het vliegveld Marco Polo ligt 12 kilometer buiten Venetië langs de SS14 naar Triëst. Het vliegveld staat uitstekend aangegeven op de verkeersborden. Vanaf de Tangenziale (rondweg) Venezia-Mestre slaat u rechtsaf naar de SS14. Na ongeveer 300 meter is er links een afslag naar het vliegveld.

Treviso Airport is een kleine luchthaven bij Venetië, die vooral gebruikt wordt door budget vliegmaatschappijen. Het vliegveld ligt 20 kilometer ten noorden van Venetië en 3 kilometer van Treviso, pal langs de SS-515 tussen Treviso en Padova (Padua), vlak bij de aansluiting met de SS-53.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Venetië biedt een schat aan bezienswaardigheden, maar in de omgeving is ook veel moois te ontdekken. Huur een auto in Venetië en ga die omgeving bekijken. Hieronder geven wij u enkele suggesties (kijk voor meer trips in de omgeving bij ‘Autohuur in Treviso).

De stad Padua (It.: Padova) ligt slechts 20 kilometer ten westen van Venetië en is via de snelweg A4 gemakkelijk bereikbaar met een huurauto. Wij raden u aan niet in het historische centrum te gaan rijden, maar uw huurauto te parkeren in een van de parkeergarages aan de rand van de oude stad. Er zijn vele bezienswaardigheden in Padua: de Basilica di Sant'Antonio, de fraaie fresco’s in de Cappella degli Scrovegni, een van de mooiste pleinen van Europa het Prato della Valle met de Santa Giustina Basilica, en de eerste botanische tuin ter wereld.

Verder naar het westen ligt ook een boeiende stad, Verona. Die stad is bekend als de locatie van Shakespeare’s Romeo en Julia. U kunt even op het Bordes van Julia staan en even wegdromen over uw Romeo… In de in de maanden juni, juli en augustus staat Verona bol van de opera. De mooiste opera’s worden opgevoerd in de buitenlucht in het Romeinse amfitheater, de Arena di Verona, midden in de stad.

Wilt u even bijkomen van alle culturele indrukken die u in Venetië opdoet? Rij dan met een huurauto naar Jesolo, ten oosten van Venetië. Bij deze badplaats liggen bijzonder fraaie stranden. Jesolo is gemakkelijk bereikbaar via de A4, afslag San Dona di Piave.

Auto huren in Venetië

U kunt uw huurauto ophalen bij de luchthaven van Venetië, bij het hoofdtreinstation en bij enkele kantoren in de stad. Op het eiland Venetië kunt u niet met de auto komen. Bij de Piazzale di Roma een ondergrondse parkeerplaats (Autorimesso Comunale). Als u rond Venetië bezienswaardigheden wilt bezoeken, dan is een huurauto onmisbaar.