Auto huren Treviso

Autohuur Treviso

Algemene Informatie over Treviso

Treviso Airport is een kleine luchthaven bij Venetië, die vooral gebruikt wordt door budget vliegmaatschappijen (Ryanair), als alternatief voor het grotere Marco Polo Airport. Het ligt 20 kilometer ten noorden van Venetië en 3 kilometer van Treviso en is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto. Het vliegveld ligt pal langs de SS-515 tussen Treviso en Padova (Padua), vlak bij de aansluiting met de SS-53.

Het grotere Marco Polo vliegveld ligt 12 kilometer buiten Venetië langs de SS14 naar Triëst. Het vliegveld staat uitstekend aangegeven op de verkeersborden.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

De meeste mensen die op Treviso Airport landen gaan naar Venetië. Maar wist u dat Treviso zelf een heel aardig stadje is en dat er ook in de omgeving van alles is te ontdekken? Huur een auto in Treviso om deze bezienswaardigheden te bezoeken. Hieronder geven wij u enkele tips.

Allereerst Treviso zelf, dat door de meeste toeristen wordt overgeslagen. Het oude en monumentale centrum van de stad wordt omgeven door een vestingwal (la Mura) uit de Venetiaanse tijd. De romaans-gotische kerk San Francesco stamt uit de 13e eeuw en heeft fraaie schilderijen en fresco’s. Ook de kathedraal heeft mooie schilderijen, onder anderen van Il Pordenone en Titiaan. Aan de Piazza dei Signori staat het Palazzo di Podestà, dat aan het einde van de 15e eeuw werd gebouwd. Verder zijn er twee botanische tuinen in Treviso: Conservativo Carlo Spegazzini en Conservativo Francesco Busnello.

Als u met uw huurauto vanuit Treviso naar het noordwesten rijdt (via de SR348), komt u na ongeveer 35 kilometer in het plaatsje Valdobbiadene. Dit is het hart van de Prosecco wijnregio. Vanuit Valdobbiadene kunt u een wijnroute volgen. Niet met de auto, deze route kan alleen te voet worden afgelegd en voert langs wijngaarden en door dorpjes als San Pietro di Barbozza, Santo Stefano en Saccol.

Rij met uw huurauto vanuit Valdobbiadene verder naar het noorden en u komt in het Parco Nazionale delle Dolomiti Bellunesi (onderweg kunt u ook even stoppen in de historisch stad Feltre). Het nationaal park heeft diverse landschappen: kalksteenwoestijnen en glaciale keteldalen in het zuidelijke deel, de Alpi Feltrine, en enorme hoogvlaktes als Piani Eterni en Schiara Occidentale. Daar zijn ook vele grotten te vinden.

Auto huren in Treviso

U kunt uw huurauto ophalen bij Treviso Airport en bij een kantoor in de stad. Het stadje Treviso heeft geen verkeers- of parkeerproblemen. Voor tochten in de omgeving is een huurauto het aangewezen vervoermiddel. Hou er wel rekening mee dat in de bergen ten noorden van Treviso de wegen smal en bochtig kunnen zijn.