Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen directe treinverbinding met de luchthaven. Het dichtstbijzijnde grote station is in Trappani. Er rijden bussen naar Trappani (zie hieronder). Voor meer informatie bekijk de website van de Italiaanse Spoorwegen.

Auto en bus

Het vliegveld ligt zo’n 15 kilometer ten zuiden van Trapani-Centrum en zo'n 90 kilometer van Palermo. De luchthaven ligt aan de snelweg A29 naar Palermo. Trapani is bereikbaar via de SP21 of de SS115.

Voor het terminalgebouw is een bushalte. Er rijden bussen naar Trappani, Marsala. Palermo, Mazara del Vallo, Castelvetrano, Erice, Spiacca en Agrigento. Er rijdt een shuttlebus van Terravision van de luchthaven naar Palermo (€ 12,00) en naar andere Siciliaanse plaatsen.

Autoverhuur Trapani Airport

Er bevinden zich verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven: Avis, Europcar, Hertz, Maggiore, Nolomania en Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de terminal staan taxi’s. Een rit naar Trapani kost ongeveer € 30,00.

Parkeren op de luchthaven

Er zijn twee parkeerterreinen voor kort en lang parkeren met totaal 563 parkeerplekken. Lang parkeren kan tot vier dagen voor € 26,00 per dag, daarna kost elke extra dag € 5,00. Kort parkeren kost € 5,00 voor 2 uur, € 20,00 per 24 uur en 4 dagen kost € 50,00.