Auto huren Trapani

Autohuur Trapani

Algemene Informatie over Trapani

Vincenzo Florio Airport ligt 13 kilometer ten zuiden van Trapani. Met een huurauto is Trapani in 10 minuten bereikbaar, via de SP21 of de SS115.
De luchthaven van de hoofdstad Palermo ligt zo’n 80 kilometer van Trapani. Ook van deze luchthaven is Trapani gemakkelijk bereikbaar. Het vliegveld ligt pal langs de snelweg A29, die Palermo met Trapani verbindt.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Ongeveer 25 kilometer ten oosten van Trapani, ligt Segesta, waar u de restanten kunt zien van een Griekse tempel. Deze tempel met Dorische zuilen is vermoedelijk nooit afgebouwd, maar helemaal zeker is dat niet. In ieder geval had de cella (de hoofdkamer) geen plafond, maar de geleerden zijn het er niet over eens of dat de bedoeling was.

Even ten noorden van Trapani (14 kilometer) en gemakkelijk bereikbaar per huurauto, ligt het historische, middeleeuwse stadje Erice. Hier staan de best bewaarde middeleeuwse gebouwen van heel Sicilië. Vooral ’s avonds is het centrum van Erice bijzonder sfeervol.

Van Trapani kunt u in uw huurauto via de SS115 31 kilometer naar het zuiden rijden, waar u in Marsala komt. Dit is het hart van de Marsalawijnen. Marsala wijn is zoet en wordt vaak niet als wijn gedronken, maar als likeur. U kunt er een wijnroute volgen en de verschillende Marsalawijnen uitproberen. Vlak bij Marsala liggen zoutpannen met typische windmolens.

Als u verder rijdt over de SS115 komt u in het plaatsje Castelvetrano. Vlak bij die plaats liggen de ruïnes van Selinunte. Dit was ooit een grote Griekse stad, gesticht in 650 v. Chr. Naast de tempels had deze stad een grote vestingmuur; bekijk vooral de Noordpoort. ‘s Avonds zijn enkele tempels verlicht. Niet ver van deze ruïnestad kunt u de grotten bekijken waar de Grieken de stenen vandaan haalden voor hun gebouwen, de Cava di Cusa.

Auto huren in Trapani

U kunt uw auto ophalen bij zowel Trapani Airport als Palermo Airport, en bij diverse kantoren in Trapani. Het oude Trapani is het beste te voet te verkennen. Maar wilt u andere bestemmingen op Sicilië bezoeken, dan is een huurauto het aangewezen vervoermiddel. De verbindingen tussen de grotere steden zijn god, hou wel rekening met smalle en bochtige wegen in de bergen.