Auto huren Pisa

Autohuur Pisa

Algemene Informatie over Pisa

De luchthaven van Pisa, Galileo Galilei, ligt slechts 2 kilometer van de stad, 20 kilometer van Livorno en 80 kilometer van Florence. Pisa Airport ligt direct aan de autoweg Florence-Pisa-Livorno, die aansluit op de A-12 naar Genua. Die A-12 is weer verbonden met de snelweg A-11 naar Florence. In uw huurauto bent u in tien minuten van de luchthaven naar het centrum van Pisa.

Bezoekers van Pisa gebruiken ook wel de luchthaven van Florence, 80 kilometer ten oosten van Pisa, langs de snelweg A11 (afslag Firenze Nord).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Pisa vormt, samen met Florence, de toegangspoort naar Toscane. Het prachtige, heuvelachtige Toscaanse landschap spreekt tot de verbeelding: cipressen, olijfboomgaarden, wijnvelden, pittoreske dorpjes en historische steden. Huur een auto in Pisa en bezoek de bezienswaardigheden van Toscane!

Siena ligt in het hart van Toscane en is wereldberoemd om de schitterende middeleeuwse architectuur. Twee hoogtepunten zijn de gotische kathedraal Duomo di Siena en de Abdij van San Galgano met een vloer van gras en zonder dak en ramen. Op 2 juli en 16 augustus vormt het Siena het decor van een historisch schouwspel, de Palio. Om Siena te bezoeken kunt u uw huurauto het beste parkeren bij de grote parkeerplaats aan de voet van de stad (volg de borden ‘Terminal Bus Turistici’).

Twintig kilometer van Pisa ligt Lucca, ook al zo’n stadje vol historische gebouwen. Het marktplein heeft de vorm van een Romeins amfitheater omgeven door middeleeuwse gevels. Daar vindt u onder meer de kathedraal van San Martino uit de 6e eeuw, een van de oudste van heel Italië. In het Nationaal Museum is Etruskische en Romeinse kunst te zien.

Ten zuiden van Pisa strekt zich de Etruskische kust uit. Het is een gebied rijk aan geschiedenis, cultuur en kunstschatten, bij geschikt om per huurauto te verkennen. U reist er letterlijk over duizenden jaren beschaving. Ook zijn er vele wijngaarden en u kunt een speciale wijnroute volgen.

Auto huren in Pisa

U kunt uw huurauto ophalen bij Pisa Airport en bij stadskantoren in Pisa. Rijden in Pisa en door Toscane is niet moeilijk, hoewel sommigen moeten wennen aan de ‘snelle’ rijstijl van veel Italianen. In het centrum van steden en dorpjes zijn de straten vaak erg nauw. Om de sfeer van een stad te proeven is het aan te raden uw auto te stallen op een grote parkeerplaats (meestal aan de rand van steden) en te voet verder te gaan.