Auto huren Palermo

Autohuur Palermo

Algemene Informatie over Palermo

De luchthaven van Palermo ligt 32 kilometer ten westen van de Siciliaanse hoofdstad. Zowel de stad als andere bestemmingen op Sicilië zijn per huurauto gemakkelijk bereikbaar, want het vliegveld ligt pal langs de snelweg A29. Neem de afslag Cinisi Sud. Uiteraard staat ‘Aeroporto’ ook aangegeven op de borden.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Palermo biedt veel bezienswaardigheden, maar het zou jammer zijn als u niet de rest van Sicilië bezoekt. Huur daarom een auto in Palermo en trek eropuit. Hieronder geven wij u enkele tips.

Ongeveer 80 kilometer ten westen van Palermo ligt het vestingstadje Erice, bovenop een heuvel. Loop langs de oude vestingwallen en bezoek de twee kastelen – Pepoli en Venus – en u voelt zich terug in de middeleeuwen. Vanaf de torens heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving, onder meer de grotere stad Trapani. Ook dat is een prachtige historische stad met een imposante basiliek (Madonna di Trapani), een kathedraal uit de 17e eeuw, en schitterende voorbeelden van barokke architectuur.

Als u vanuit Palermo langs de kust naar het oosten rijdt, komt u na een uurtje in Cefalù. Dit traditionele vissersplaatsje heeft een klein strandje, maar dat is niet wat bezoekers trekt. Het is het oude middeleeuwse centrum dat u zeker moet bekijken. Cefalù ligt tegen een steile berg. De kathedraal torent hoog boven het stadje uit. Het is een bijzondere kerk met zowel Normandische, Moorse als Byzantijnse invloeden. Nog iets hoger ontdekt u de ruïnes van de Tempel van Diana, het oudste gebouw van Sicilië.

Nog geen 20 kilometer ten oosten van Palermo ligt een plaatsje dat werd gesticht door de Grieken: Solunto. Van de Griekse tijd is niet veel meer te zien, maar des te meer van de Romeinse tijd. Het zijn slechts ruïnes, maar u krijgt toch een goed idee van het leven in het Romeinse Rijk. U ziet er de restanten van huizen, openbare gebouwen, badhuizen, een theater en mozaïeken.

Dichter bij Palermo (slechts 8 kilometer naar het zuiden) vindt u de schitterende kathedraal van Monreale. Het interieur van deze kerk is overweldigend, u ziet er onder meer prachtige mozaïeken. Bezoek ook de toren vanwaar u een mooi uitzicht heeft over Palermo.

Auto huren in Palermo

U kunt uw huurauto ophalen bij Palermo Airport, bij het hoofdtreinstation en bij enkele kantoren in de stad. Het verkeer in Palermo is chaotisch. Het devies luidt dan ook: gewoon meedoen, volgens het Engelse spreekwoord “When in Rome, do as the Romans do”. Mocht u zich niet in het drukke verkeer van Palermo willen wagen: voor tochten in de omgeving van de stad is een huurauto een ideaal vervoermiddel.