Auto huren Olbia

Autohuur Olbia

Algemene Informatie over Olbia

Olbia ligt aan de Costa Smeralda en het vliegveld van de stad heet dan ook Olbia Costa Esmeralda Airport. De beste manier om meer van Sardinië te zien dan alleen Costa Esmeralda is een auto te huren. De luchthaven is via de SS125 verbonden met Olbia.

Het vliegveld van Alghero, in het noordwesten van Sardinië, wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappij Ryanair. Andere maatschappijen vliegen op Olbia. Alghero Airport ligt 12 kilometer ten noorden van Alghero langs de weg SP44 en 26 kilometer ten zuidwesten van Sassari.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

De beste manier om Sardinië te verkennen is per auto. Huur dus een auto in Olbia en trek eropuit. Hieronder geven wij u enkele suggesties voor bezienswaardigheden die met een huurauto gemakkelijk bereikbaar zijn.

Costa Smeralda (de Smaragdkust) is de hoofdbestemming van de meeste mensen die op Olbia vliegen. Maar wist u dat de beste stranden alleen te bereiken zijn per auto? Niet alleen kunt u door een auto te huren de beste stranden vinden, u geniet rijdend langs de kust ook van het prachtige uitzicht over de zee.

Op het hele eiland vindt u zogeheten nuraghi: ronde stenen torens, die waarschijnlijk dienden als toevluchtsoord in tijden van gevaar, maar ook om de vaak nabijgelegen nederzetting te verdedigen. Een van de meest interessante nuraghi ligt net ten noorden van Olbia. De nuraghi van Cabu Abbas (ook wel Riu Mulinu genoemd) is gebouwd op een rots, 246 meter boven zeeniveau. Op deze manier had men een goede uitkijkpost om vijandige schepen al van verre te kunnen zien aankomen.

Ten zuiden van Olbia vindt u een prachtige, onbedorven en ruige kust bij Ogliastra. Het is een gebied voor natuurliefhebbers en mensen die in alle rust van de schoonheid van Sardinië willen genieten, ver weg van de drukke toeristenstranden in het noorden en zuiden. Stille strandjes en mooie rotspartijen vindt u in deze omgeving. Alleen per auto bereikbaar, dus huur een auto in Olbia om naar deze streek te gaan.

Auto huren in Olbia

U kunt uw huurauto ophalen bij Olbia Airport en bij een stadskantoor. Olbia heeft geen verkeers- of parkeerproblemen, u kunt er dus gerust met een huurauto rondrijden. Vanuit Olbia kunt u het eiland prima met de huurauto verkennen. En ter geruststelling: de Sardiniërs rijden veel rustiger dan Italianen in andere delen van het land.