Auto huren Napels

Autohuur Napels

Algemene Informatie over Napels

De luchthaven (Aeroporto Internazionale di Napoli) ligt 7 kilometer ten noordoosten van Napels en is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Neem de ‘Tangenziale’ richting Capodichino en dan de afslag ‘Secondigliano/Aeroporto.’

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Napels zelf heeft veel te bieden, maar in de directe omgeving van de stad zijn ook genoeg bezienswaardigheden. Om die te bezoeken kunt u het beste een auto huren in Napels. Hieronder geven wij u enkele tips.

Een van de grootste attracties bij Napels is het stadje Pompeii, dat in het jaar 79 werd bedolven onder stenen en as van de vulkaan Vesuvius. Dankzij deze uitbarsting is Pompeii goed bewaard gebleven, en biedt daardoor een uniek kijkje in het leven van de Romeinen 2000 jaar geleden. Draag wel goede wandelschoenen als u Pompeii bezoekt, want de oude Romeinse straten zijn niet bepaald vlak. In modern Pompeii staat een museum dat geheel is gewijd aan de vulkaan Vesuvius.

Die Vesuvius is ook te bezoeken. Wees er wel op voorbereid dat de tarieven voor parkeren bij de vulkaan hoog zijn. U kunt onder leiding van een gids de krater bezoeken. Op heldere dagen heeft u van daar ook een prachtig uitzicht over de Baai van Napels. Helaas is de top van de vulkaan vaak gehuld in wolken of mist. Om een goed idee te krijgen van de flora en fauna rond de vulkaan kunt u vanaf San Vitto een wandelpad volgen naar boven (6 kilometer lang).

Ten westen van Napels ligt het kleine stadje Pozzuoli. In de Romeinse tijd was het een belangrijke havenstad en de archeologische opgravingen zijn zeer bijzonder. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het amfitheater aan de Via Domiziana, dat het op twee na grootste theater in het Romeinse Rijk was. Er worden nog steeds geregeld voorstellingen gegeven. Ook de grote marktplaats met een tempel voor de (Egyptische) god Serapis is een bezoek waard.

Auto huren in Napels

U kunt uw huurauto ophalen bij Napels Airport, bij het hoofdtreinstation en bij diverse stadskantoren. Napels is een drukke stad en het verkeer kan er chaotisch zijn. Als u daar zenuwachtig van wordt, vermijd dan het autorijden in de stad. Maar voor tochtjes naar bezienswaardigheden in de omgeving kunt u het beste wel een auto huren.