Auto huren Milaan

Autohuur Milaan

Algemene Informatie over Milaan

Milaan heeft twee internationale luchthavens. Malpensa ligt zo’n 50 kilometer van Milaan-Centrum. U kunt de stad gemakkelijk per huurauto bereiken. Vanaf de luchthaven neemt u eerst rijksweg SS-336 tot Busto Arsizio. Daar sluit de weg aan op de A8 (Autostrada A8 Laghi) die naar Milaan leidt.

Linate Airport ligt veel dichter bij de stad (7 km) en wordt vooral gebruikt voor binnenlandse en Europese vluchten. De luchthaven heeft uitstekende wegverbindingen met Milaan en andere plaatsen in Italië. Vanuit het centrum van Milaan neemt u de Via XXII Marzo en de Viale Corsica naar de het oostelijke deel van rondweg om de stad (Tangenziale Est). De afslag ‘Linate’ staat duidelijk aangegeven.

Bergamo (Orio al Serio) International Airport ligt 45 kilometer ten noordoosten van Milaan, en wordt voornamelijk gebruikt door budgetmaatschappijen. De luchthaven ligt langs de autosnelweg A-4, die Milaan met Venetië verbindt.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Milaan is een boeiende stad met velde bezienswaardigheden, maar in de omgeving is ook van alles te zien en te beleven. Huur een auto in Milaan om deze attracties te bezoeken. Enkele suggesties vindt u hieronder.

Milaan ligt vlak bij de grote meren van Italië: het Lago Maggiore, het Comomeer en het Meer van Lugano. Niet alleen die meren zelf, maar ook de stadjes en dorpjes eromheen zijn een bezoek waard. Het spreekt vanzelf dat u al deze bezienswaardigheden het makkelijkst bezoekt door een auto te huren in Milaan.

Het Comomeer ligt op ongeveer een uur rijden van Milaan. Rond het meer loopt een weg die de oude Strada Regina volgt. Enkele hoogtepunten rond het meer: het stadje Como met een grote kathedraal, Bellagio dat fraaie vergezichten biedt, de Santa Maria del Tiglio in Gravedona met een achthoekige klokkentoren, de grotten in Lario die werden gebruikt als wijnkelders, en het middeleeuwse Vezio kasteel bij Varenna.

Ook het Gardameer, ten noordwesten van Milaan, is gemakkelijk per huurauto bereikbaar. Bezoek het levendige plaatsje Desenzano del Garda, bekijk de prachtige fresco’s in Villa Bettoni in Bogliaco, en zie de archeologische vondsten in het museum van het vestingstadje Torri del Benaco.

Monza is vooral bekend van de Formule 1 races die er worden gehouden. Maar wist u dat het racecircuit in een schitterend, uitgestrekt park ligt? Het is er wel erg druk in het weekend. Als u nog niet genoeg heeft van shoppen in Milaan: Monza zelf heeft een groot, autovrij winkelgebied. Verder staat er een kathedraal, waar de zogeheten IJzeren Kroon bewaard wordt. Deze Kroon der Langobarden heeft aan de binnenkant een gesmede ijzeren cirkel. Volgens de overlevering is dit metaal afkomstig van een spijker uit het kruis van Jezus. Monza ligt 15 kilometer ten noordoosten van Milaan en is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto: u neemt de snelweg A4 richting het noorden, de afslag ‘Monza’ staat duidelijk aangegeven.

Auto huren in Milaan

U kunt uw huurauto ophalen bij zowel Malpensa als Linate Airport, alsook bij Bergamo Airport, het hoofdtreinstation van Milaan en bij diverse kantoren verspreid over de stad. Het verkeer in het centrum van Milaan is erg druk. Bovendien moet u betalen om er te mogen rijden. Voor tochten in de omgeving echter is een huurauto het ideale vervoermiddel.