Auto huren Florence

Autohuur Florence

Algemene Informatie over Florence

De luchthaven van Florence (Italiaans: Firenze) ligt 4 kilometer ten noordwesten van de stad en is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Vanuit het stadscentrum volgt u de Viale Guidoni richting de snelweg A1. De luchthaven ligt bij de afslag Firenze Nord.

Ook de luchthaven van Pisa is een toegangspoort naar Toscane. Deze luchthaven ligt 80 kilometer ten westen van Florence, direct aan de autoweg Florence-Pisa-Livorno, die aansluit op de A-12 naar Genua.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Florence zelf is natuurlijk een stad met vele bezienswaardigheden. Maar wilt u ook de omgeving verkennen, dan is een huurauto onmisbaar. Huur een auto in Florence en trek eropuit. Wij geven u hier enkele suggesties voor tochten per auto.

Slechts 8 kilometer ten noorden van Florence ligt een lieflijk stadje tussen de rivieren Mugnone en Arno: Fiesole. Dit stadje heeft een rijke historie, gevormd door de Etrusken en de Romeinen. Bekijk de archeologische opgravingen, met onder meer de restanten van een Etruskische tempel en een Romeins theater. Ook was het een centrum van de renaissancekunst, wat te zien is in het indrukwekkende kunstmuseum. Vanuit Fiesole heeft u een mooi uitzicht op Florence.

De streek Mugello ligt ten noordoosten van Florence. Daar vindt u enkele van de leukste dorpjes van Toscane. Zoals het wijnstadje Rufina met een interessant wijnmuseum. Dit is ook de basis voor mensen die in de omgeving willen wandelen, bergbeklimmen, of willen kanoën op de rivier de Sieve. In het stadje staat een enorm standbeeld van Appennino, de berggod.

Als u vanuit Florence de Via Bolognese (SS65) volgt naar Pratolino, komt u door een prachtig gebied (let op, het stijgingspercentage van de weg kan oplopen tot 12%). Neem in Pratolino de afslag naar Bivigliano/Monte Senario. Deze weg loopt ook soms vrij steil omhoog, maar op de top van de heuvel wordt u beloond. Daar staat het Monte Senario klooster en u heeft er een adembenemend uitzicht.

Natuurlijk moet u in uw huurauto langs de Etruskische kust rijden. Dit prachtige deel van Toscane biedt een groot aantal mogelijkheden voor verschillende autoroutes en is zeer afwisselend: stranden, kliffen, mediterrane bossen, pijnbossen en wijngebieden. U reist er letterlijk over duizenden jaren beschaving.

Auto huren in Florence

U kunt uw huurauto ophalen bij Florence Airport en bij diverse kantoren in de stad.
In het centrum van de stad zijn geen auto’s toegestaan. Net buiten het centrum zijn verscheidene grote en veel kleine parkeeraangelegenheden te vinden. Als u tochten in de omgeving wilt ondernemen kunt u het beste een auto huren in Florence.