Auto huren Catania

Autohuur Catania

Algemene Informatie over Catania

Catania International Airport ligt 7 kilometer ten zuidwesten van Catania aan de snelweg A-19 naar Palermo. De parallelweg SS-417 leidt naar Catania. Wilt u een kaartje met alle wegen voordat u in uw huurauto stapt? Op de website van de luchthaven vindt u een handige plattegrond.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Er is veel te zien en te beleven op Sicilië, maar om alle attracties gemakkelijk te bereiken heeft u een auto nodig. Huur een auto in Catania en trek eropuit. Hieronder geven we u suggesties voor dagjes uit.

De bekendste attractie is uiteraard de vulkaan Etna. U kunt er komen door met uw huurauto naar Rifugio Sapienza te rijden, ongeveer 1400 meter onder de top aan de zuidkant van de Etna. Vanaf dit punt zijn enkele wandelroutes uitgezet, maar een beklimming van de top is uitsluitend toegestaan onder leiding van een gids en dan nog alleen als de condities dit toestaan. Alleen aan te raden voor mensen met een uitstekende gezondheid. Hou er wel rekening mee dat de top 3323 meter hoog is den dat het daar dus koud is, ook in de zomer.

Taormina aan Sicilië’s oostkust is een van de grootste toeristencentra van het eiland. In juli en augustus is het er erg druk, maar in andere maanden valt de drukte mee. Overigens mag u met uw huurauto het centrum van de stad niet in zonder bewijs dat u een hotel heeft geboekt. Dat is overigens geen probleem, want er zijn twee grote parkeerterreinen ('Parcheggio Lumbi' en ‘Parcheggio Porta Catania’), vanwaar u te voet verder kunt. Topattracties in Taormina zijn het Romeinse theater dat vreemd genoeg Teatro Greco wordt genoemd, en de klokkentoren Torre dell'Orogio.

Ten zuiden van Catania ligt Syracusa, dat in de Griekse tijd een bijzonder belangrijke stad was. Cicero omschreef het ooit als ‘de mooiste van de Griekse steden’. U kunt er vele overblijfselen uit die tijd bewonderen. In de zomermaanden (van mei t/m juli) worden toneelstukken van Griekse schrijvers opgevoerd. En als u in december op Sicilië bent mag u het Festival van Santa Lucia niet missen. Op 13 december wordt een zilveren standbeeld van deze beschermheilige naar de Basilica del Sepolcro gedragen.

Ragusa ligt in het binnenland en is vanuit Catania het beste te bereiken met een huurauto: volg de SS114, neem de afslag naar de SS194 richting Lentini, en volg dan de borden naar Ragusa. Dit stadje bestaat uit twee delen: nieuw en oud. Toen Ragusa in 1693 werd verwoest door een aardbeving, waren de inwoners het oneens over de plek waar de nieuwe stad moest verrijzen. De notabelen besloten op de restanten van de oude stad Ragusa te herbouwen, de lagere klassen gingen op een leeg terrein aan de slag. Ragusa Ibla is het oude deel met nauwe straatjes, imponerende gebouwen (Duomo di San Giorgio) en spectaculaire vergezichten.

Auto huren in Catania

U kunt uw huurauto ophalen bij Catania Airport en bij diverse kantoren in de stad. Rondrijden in het centrum van de stad is vrij lastig. Veel straatjes zijn smal en vaak geldt er ook eenrichtingverkeer. Ook een parkeerplaats vinden is moeilijk. Voor tochten in de omgeving van Cagliari is een huurauto wel een ideaal vervoermiddel.