Auto huren Cagliari

Autohuur Cagliari

Algemene Informatie over Cagliari

Cagliari-Elmas Airport ligt 8 kilometer ten noordwesten van Cagliari, aan de zuidkust van Sicilië. De luchthaven is uitstekend te bereiken met een huurauto: het ligt vlak langs de autoweg SS130.

Olbia Costa Esmeralda Airport ligt in het noordoosten van Sardinië. De luchthaven is via de SS125 verbonden met Olbia.

Het vliegveld van Alghero, in het noordwesten van Sardinië, wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappij Ryanair. Alghero Airport ligt 12 kilometer ten noorden van Alghero langs de weg SP44 en 26 kilometer ten zuidwesten van Sassari.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

De beste manier om Sardinië te verkennen is per auto. Huur dus een auto in Cagliari en trek eropuit. Hieronder geven wij u enkele suggesties voor bezienswaardigheden die met een huurauto gemakkelijk bereikbaar zijn.

Ten noordoosten van Cagliari vindt u een prachtige, onbedorven en ruige kust bij Ogliastra. Het is een gebied voor natuurliefhebbers en mensen die in alle rust van de schoonheid van Sardinië willen genieten, ver weg van de drukke toeristenstranden in het noorden en zuiden. Stille strandjes en mooie rotspartijen vindt u in deze omgeving. Alleen per auto bereikbaar, dus huur een auto in Cagliari om naar deze streek te gaan. U volgt de SS-115 naar het noordoosten, een rit van ongeveer anderhalf uur.

Even ten zuidoosten van Cagliari ligt het beschermd natuurgebied Sulcis, waar meer dan duizend reeën leven. Binnen dit prachtige gebied ligt de Monte Arcosu, dat een extra beschermde status heeft (door het Wereld Natuur Fonds).

Het Sulcis natuurgebied ligt vlak langs de kustweg van Cagliari naar Teulada (SS-195). Dit is een prachtige route om met een huurauto te rijden. Teulada is een aardig nijverheidsstadje met leuke stranden. Bij Porto Pino liggen indrukwekkende zandduinen en als u er begin september bent mag u het jaarlijkse jazzfestival niet missen. Verderop komt u in Santadi met het fort Pani Loriga, dat werd gesticht door de Foeniciërs. Probeer ook de lokale wijnen en kazen!

Verder gaat het over de SS-195. Sla vlak voor San Giovanni Sergiu af naar Tratalias. Daar staat niet alleen een imposante Romeinse kerk van vulkanisch trachiet, maar u kunt er ook bijzondere streekgerechten proeven. In de herfst worden heerlijke groentegerechten bereid, op smaak gebracht met aromatische kruiden en geserveerd met lokale paddenstoelen.

Auto huren in Cagliari

U kunt uw auto ophalen bij Cagliari Airport, bij het treinstation en bij kantoren in de stad. In het oude centrum van Cagliari is een deel voetgangersgebied. Andere straatjes zijn wel toegankelijk voor auto’s maar vaak erg nauw en bovendien geldt in veel straten eenrichtingverkeer. Het beste is om uw auto te parkeren bij de haven en de oude stad te voet te verkennen. Voor tochten in de omgeving, zoals hierboven beschreven, kunt u het beste in Cagliari een auto huren.