Auto huren Bologna

Autohuur Bologna

Algemene Informatie over Bologna

Aeroporto Guglielmo Marconi, zoals Bologna Airport officieel heet, ligt 6 kilometer buiten Bologna. Vanuit de stad is het vliegveld per huurauto gemakkelijk bereikbaar: u neemt afrit 4 van de rondweg (Tangenziale). Vanuit elders in Italië is de luchthaven bereikbaar via de snelwegen A14 (afrit Bologna-San Lazzaro, dan de Tangenziale afrit 4), A13 (afrit Bologna-Arcoveggio, dan de Tangenziale afrit 4) en A1 (afrit Bologna-Casalecchio, dan de Tangenziale afrit 4).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Bologna zelf is een stad met tal van bezienswaardigheden, maar in de omgeving is nog veel meer te zien. Om de omgeving te bezoeken, kunt u het beste een auto huren in Bologna. Hieronder geven we u enkele attractietips.

De stad Ravenna ligt aan de Adriatische kust en is ook wel bekend als mozaïekstad. De muren van de kerken in de stad zijn verfraaid met schitterende mozaïeken, de meeste zijn eeuwenoud. Ook nu nog geldt Ravenna als hét centrum van mozaïekkunst. Het stadje ligt 80 kilometer ten oosten van Bologna en is gemakkelijk per huurauto bereikbaar.

Modena ligt even ten noordwesten van Bologna. Het heeft een schitterend historisch centrum (centro storico) met als stralend middelpunt de Piazza Grande. Hier overheersen de kathedraal uit de 12e eeuw, Duomo di Modena, en de gotische klokkentoren, Torre della Ghirlandina. En verder moet u niet vergeten in Modena een flesje azijn te kopen. Niet goedkoop, maar wel een van de beste ter wereld. De duurste zijn tientallen jaren gerijpt!

Ferrara is een prachtige, historische stad, half middeleeuws, half in renaissancestijl. En het past allemaal wonderwel bij elkaar Dat is te danken aan de oligarch Ercole d'Este die een architect inhuurde om het oude en ‘nieuwe’ deel van de stad aan elkaar te ‘smelten’. Het middeleeuwse kasteel (Il Castello Estense), de prachtig bewaard gebleven stadsmuren en het Palazzo dei Diamanti zijn allemaal een ‘must see’.

Even naar het buitenland vanuit Bologna? Ja hoor, dat kan. Het dwergstaatje San Marino ligt ten zuidoosten van Bologna en is via de snelweg in minder dan twee uur te bereiken. De hoofdstad met de gelijknamige naam is bijzonder gezellig en er zijn diverse musea (gewijd aan kunst, wapens en martelwerktuigen) en kunstgaleries. Uiteraard moet u ook de citadel met drie torens bezoeken.

Auto huren in Bologna

U kunt uw huurauto ophalen bij Bologna Airport en bij diverse kantoren in de stad. Bologna is een middelgrote stad, maar heeft vooral in het centrum problemen met het verkeer. Er zijn vele opstoppingen en daarnaast brengt de verkeersdrukte vervuiling met zich mee. Zaterdagmiddag en op zondag wordt het verkeer uit de binnenstad geweerd. Maar voor tochten in de omgeving van Bologna is een huurauto uitermate geschikt.