Auto huren Bergamo

Autohuur Bergamo

Algemene Informatie over Bergamo

Bergamo Airport (officieel Orio al Serio International Airport) ligt 45 kilometer ten noordoosten van Milaan. Met een huurauto kunt u Bergamo en andere bestemmingen gemakkelijk bereiken, want Bergamo Airport ligt langs de autosnelweg A-4, die Milaan met Venetië verbindt. Dit is een tolweg. Ook Brescia en Verona zijn via deze weg gemakkelijk bereikbaar. Voor Bergamo neemt u vanaf de luchthaven niet de afslag naar de A-4, maar rijdt u rechtdoor. U komt dan op een rotonde. De afslag naar links (driekwart van de rotonde) leidt naar Bergamo.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

In Pontida – 15 kilometer van Bergamo – is een benedictijnenklooster dat oorspronkelijk stamt uit de 11e eeuw, maar in de 15e eeuw werd herbouwd. Eind 18e eeuw werd het klooster opgeheven, maar sinds het begin van de 20e eeuw (1910) wonen er weer monniken.

Als u in uw huurauto 12 kilometer naar het noordwesten rijdt komt u bij San Paolo d'Argon, een voormalig klooster met gangen uit de 15e en 16e eeuw. Iets verder (3 kilometer) ligt Trescore Balneario, dat al in de Romeinse tijd befaamd was vanwege de warmwaterbronnen. In de kerk Santa Barbara uit de 14e eeuw ziet u fresco's van Lorenzo Lotto.

Ten oosten van Bergamo en gemakkelijk met een huurauto bereikbaar (via de A4) ligt Verona. Die stad is bekend als de locatie van Shakespeare’s Romeo en Julia. U kunt even op het Bordes van Julia staan en even wegdromen over uw Romeo… In de in de maanden juni, juli en augustus staat Verona bol van de opera. De mooiste opera’s worden opgevoerd in de buitenlucht in het Romeinse amfitheater, de Arena di Verona, midden in de stad.

Er zijn veel meer bezienswaardigheden in de omgeving van Bergamo. Trek eropuit in een huurauto en u zult zien hoe mooi en interessant deze plaats zelf en de omgeving zijn. Om een aantal voorbeelden te noemen: het Castello Borromeo in Cassano d'Adda dat hoog boven de rivier de Adda ligt. Het schilderachtige plaatsje Vaprio d'Adda heeft een kerkje (San Colombano) uit de 12e eeuw. Verder is het Palazzo Melzi d’Eril zeer interessant. Het fresco Il Madonnone is waarschijnlijk van Leonardo da Vinci. En in Trezzo sull'Adda staan de resten van een middeleeuws kasteel, het Castello di Trezzo. San Vigilio is een dorpje dat majestueus bovenop een rots ligt met fantastische vergezichten.

Auto huren in Bergamo

U kunt uw huurauto ophalen bij Bergamo Airport of bij kantoren in de stad. Bergamo kent geen verkeers- of parkeerproblemen. U kunt er rustig rondrijden, maar een huurauto is natuurlijk bij uitstek geschikt om de omgeving te verkennen, zoals hierboven beschreven.