Auto huren Bari

Autohuur Bari

Algemene Informatie over Bari

Bari Airport ligt 11 kilometer ten noordwesten van de stad, bij Palese en is gemakkelijk bereikbaar met een huurauto. Vanaf de rondweg rond Bari volgt u vanuit het noorden de richting Foggia, vanuit het zuiden de SP 271. Vanuit Foggia kunt u de luchthaven bereiken via de snelweg SS16, waar de afslag naar het vliegveld duidelijk staat aangegeven.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Deze zuidelijke regio van Italië heeft veel te bieden, maar om de bezienswaardigheden te bezoeken kunt u het beste een auto huren in Bari. Hieronder geven wij u enkele tips voor een dagje uit.

Rond het plaatsje Alberobello ziet u honderden trulli, traditionele huisjes die karakteristiek zijn voor deze streek. Trulli zijn rond met kegelvormige daken, en het geheel is gemaakt van kalkplaten die zonder mortel aan elkaar zijn gevoegd. Het dak wordt vaak bekroond met een kruis, een granaatappel of een ander versierend element. Vanuit Bari is Alberobello gemakkelijk per huurauto bereikbaar. U volgt de E843 of de SS100 naar het zuiden. Bij Gioia del Colle slaat u af naar het oosten, richting Noci. Na Noci ligt Alberobello 5 kilometer verder naar het oosten.

De grotten van Castellana, ten zuidoosten van Bari, bestaan uit een enorm onderaards gangenstelsel. Drie kilometer ervan is opengesteld voor het publiek. U kunt ook een kortere rondleiding nemen van ongeveer 1 kilometer. In de grotten ziet u bijzondere rotsformaties, en soms zeer kleurrijke stalactieten en stalagmieten. Elke grot en rotsformatie heeft een naam, en sommige gidsen laten u eerst raden naar de naam.

In de vlakte van West-Puglia staat het Castel del Monte, op ongeveer een uur rijden van Bari. Het kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd door Frederik II, die in de omgeving graag op jacht ging. Het kasteel ligt op een heuvel en is dus al van verre te zien. U parkeert uw huurauto onderaan de heuvel en dan is het ongeveer 10 minuten lopen naar boven. Het kasteel heeft een achthoekige vorm; elke punt wijst in een van de hoofdwindrichtingen.
Volg in uw huurauto de SP231 naar Ruvo di Puglia. Daarna verandert de wegnummering in SP234, blijf de weg volgen om het kasteel te bereiken.

Ook in Gravina di Puglia (zuidelijk van het Castel del Monte), staat een kasteel van Frederik II, maar er is slechts een ruïne van over. Bijzonderder is de ligging van deze stad, op een hoogte van 350 meter en aan de rand van het die­pe Gravinaravijn. In de begintijd van het christendom werden in de grotten kerken gebouwd. Een dergelijke grotkerk kunt u bezichtigen in de stad zelf, de Byzantijnse San Michele delle Grotte. Vlakbij is een andere grotkerk San Vito Vecchio, waar u onder meer gerestaureerde Byzantijnse fresco's kunt zien.

Auto huren in Bari

U kunt uw huurauto ophalen bij Bari Airport en bij diverse stadskantoren. Bari is met de rest van Italië verbonden door uitstekende snelwegen, zodat u met een huurauto gemakkelijk de bezienswaardigheden in de omgeving kunt bezoeken.