Auto huren Alghero

Autohuur Alghero

Algemene Informatie over Alghero

Het vliegveld van Alghero wordt vooral gebruikt door budgetmaatschappij Ryanair. Alghero Airport ligt 12 kilometer ten noorden van Alghero langs de weg SP44 en 26 kilometer ten zuidwesten van Sassari.

Andere maatschappijen vliegen op Olbia in het noordoosten van het eiland. De luchthaven is via de SS125 verbonden met Olbia.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Alghero zelf en de nabije stranden zorgen voor genoeg vertier. Maar wilt u de rest van Sardinië bekijken? Dat is eigenlijk alleen mogelijk per auto. Huur een auto in Alghero en trek eropuit. Hieronder geven wij u enkele suggesties.

Cabras ligt zo’n 50 kilometer ten zuiden van Alghero. Vanuit dit stadje leiden landweggetjes naar het schiereiland Sinis. Geniet van de rust en de flora en fauna in dit gebied. De stad zelf staat elk jaar op z’n kop als in het eerste weekend van september 3000 mannen blootsvoets van Cabras naar San Salvatore rennen om er een religieus standbeeld weg te halen en terug te voeren naar Cabras. Het is de heropvoering van een vroegere vete tussen de twee stadjes.

Halverwege Alghero en Cabras liggen bij het stadje Bosa prachtige stranden. Maar dat is bepaald niet de enige aantrekkingskracht van de streek. Bosa zelf heeft een gezellig en historisch centrum met een wirwar van straatjes en steegjes bestraat met kinderkopjes. Hoog boven de stad uit torent het Castello Malaspina uit de 12e eeuw. De rivier de Temo stroomt dwars door Bosa, aan de ene oever staan palmbomen, aan de andere oever ziet u de overblijfselen van oude leerlooierijen. Net ten zuiden van Bosa wordt een sherryachtige wijn geproduceerd, Malvasia di Bosa. U kunt een wijnroute volgen en uiteraard ook deze wijn proeven.

Het is zo ver als u kunt rijden in uw huurauto op Sardinië, maar de hoofdstad van het eiland Cagliari is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg E25. Cagliari is een van de oudste steden van Europa, waarschijnlijk gesticht door de Foeniciërs. In het oude Romeinse amfitheater worden vaak openluchtvoorstellingen gehouden. In de citadel van Cagliari zijn het Archeologisch Museum en een wassenbeeldenmuseum ondergebracht.

Auto huren in Alghero

U kunt uw huurauto ophalen bij Alghero Airport en bij enkele kantoren in de stad. Autorijden in Alghero is geen probleem, wel kan tijdens de zomermaanden het vinden van een parkeerplaats lastig zijn. Voor tochten in de omgeving is een huurauto op Sicilië het aangewezen vervoermiddel.