Voorzieningen

Services

Hotels

Het dichtstbijzijnde hotel is het eenvoudige Alex Motel (tel: +354(0)421 2800) met chalets, slaapzalen en kampeerplaatsen. Er rijdt een gratis shuttlebus naar dit hotel. In Keflavik zelf kunt u kiezen tussen Hotel Keflavik (tel: +354(0)420 7000) en Icelandair Flughotel (tel: +354(0)421 5222). Voor meer hotels en online reserveren, kunt u terecht bij Booking.com. Zij hebben een zeer groot aanbod van hotels, tegen scherpe internet tarieven.

Winkelen en restaurants

De Leifur Eiríksson Air Terminal heeft een uitgebreid aanbod van winkels. In tegenstelling tot vele andere luchthavens zijn belastingvrije artikelen er verkrijgbaar bij aankomst. Aangezien alcoholische dranken in IJsland peperduur zijn slaan veel reizigers hier een voorraadje in, niet in de laatste plaats de IJslanders zelf.
Er zijn enkele bars en restaurants. Delen van Café Europe (vluchten naar het Europese vasteland) en Café International (voor vluchten naar de VS en Groot-Brittannië) zijn ingericht als á la carte restaurant.

Bagage

De bagageafhandeling op Keflavik Airport gebeurt uiterst efficiënt. De politiepost in de terminal (tel: +354(0)425 0678) doet ook dienst als loket voor verloren en gevonden voorwerpen.

Informatie

In de bagagehal, in de transithal en bij de incheckbalies zijn informatiestands van Icelandair. In de Aankomsthal vindt u verder een kantoor van het IJslandse Bureau voor Toerisme.

Zakelijk

De Executive Saga Lounge (bij Gate 6) van Icelandair biedt telefoon, fax en computers met internetaansluiting. Er zijn ook douches. Tel: +354(0)425 0248. Conferentiefaciliteiten zijn beschikbaar in het Icelandair Flughotel.

Gehandicapten

De luchthaven is uitstekend toegankelijk voor gehandicapten. Er zijn rolstoelhellingen en aangepaste toiletten en telefoons. Vlak voor de terminal zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor minder-validen.

Overige services

Er zijn banken, wisselkantoren en geldautomaten. In de transithal vindt u telefoons die werken op kaarten van AT&T, MCI en SPRINT. In diezelfde hal zijn speeltoestellen voor kinderen. Draadloos internet is aanwezig.