Auto huren IJsland

Autohuur IJsland

Algemene informatie en regelgeving

De minimumleeftijd voor het huren van een auto in IJsland is 20 jaar, men moet minstens 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen extra kosten (bijvoorbeeld borg) worden gerekend voor huurders onder de 25 jaar.

Gordels zijn verplicht en het verkeer rijdt aan de rechterkant. Off-road avontuurtjes worden zwaar bestraft in IJsland, het is dus verboden om op 'ongemarkeerde wegen' te rijden. Extra aandacht gaat uit naar ruiters te paard, wees dus voorzichtig bij het passeren. Vee heeft altijd voorrang.

De maximumsnelheid binnen de bebouwde kom is 50 km/uur, op lokale wegen 80 km/uur en op snelwegen 90 km/uur.

Door IJsland met een huurauto

IJsland beschikt over ongeveer 13.000 km aan wegen, let wel op het feit dat slechts 4.600 km is geasfalteerd. Route 1 is de grote ringweg die Reykjavik met alle andere plaatsen aan de kust verbindt. De weg loopt langs de gehele kust, het binnenland van IJsland is vrijwel onbewoond. De grote weg is 1339 km lang en bestaat vooral uit asfalt maar een paar delen zijn geplaveid met grind.

Qua bezienswaardigheden staat het land vooral bekend vanwege haar bronnen en watervallen. Een bekende waterval is bijvoorbeeld de 'Dettifoss', niet ver van het Mývatn meer in het Noorden van IJsland. Verder bestaat het land vooral uit mossen, kortmossen en grassen.

Het arctische woestijnlandschap heeft een desolate uitstraling maar dit is juist wat het land zo bijzonder maakt. Daarnaast is het land prima met een auto in een paar dagen te verkennen.

Een auto huren in IJsland

Omdat IJsland zo goed met een auto kan worden verkend heeft Keflavik Airport een groot aantal autoverhuurbedrijven. Verhuurders zijn onder andere Akureyrar, Alamo, Atlas, Avis, Budget, Europcar, Hertz en National.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.