Auto huren Shannon

Autohuur Shannon

Algemene Informatie over Shannon

Shannon Airport ligt 24 kilometer van Limerick en 22 kilometer van Ennis. Deze twee plaatsen worden verbonden door de N18. De afslag naar de luchthaven is bij Bunratty Castle en staat duidelijk aangegeven. U volgt dan het laatste stukje van de N19.

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Op ongeveer 90 kilometer ten noorden Shannon ligt de oergezellige stad Galway. Het hart van de stad is autovrij en bestaat uit kronkelige straatjes met oude huizen, pubs en restaurants. Pal in dat centrum staat St. Nicholas' Church, een Anglicaanse kerk die werd gesticht in 1320 maar in de twee eeuwen daarna voortdurend werd uitgebreid. Dankzij de aanwezigheid van studenten heeft Galway een bruisend nachtleven.

Rij in uw huurauto nog verder naar het westen en u komt in het schitterende landschap van Connemara, een moerassig gebied met honderden meren. Dit landschap werd gevormd door gletsjers in de IJstijd en door de Atlantische wind. Aan de noordkant liggen bergtoppen die samen “The Twelve Pins” worden genoemd (hoogste punt 730 m).

Halverwege Shannon en Galway (ten westen van de snelweg N18, volg de N85 en vervolgens verder naar het noorden via de N67) liggen de kliffen van Moher. Deze spectaculaire rotskust moet u gezien hebben! Delen van de kust die u niet kunt bereiken (zoals de onderwatergrotten) kunt u ervaren in een IMAX-bioscoop dat een deel is van de Cliffs of Moher Visitor Experience. Daar leert u meer over het ontstaan van deze kust en de flora en fauna in het gebied.

Als u toch aan de westkust van Ierland bent, en u houdt van Ierse muziek, rij dan naar Miltown Malbay (Sráid na Cathrach in het Iers). Dit stadje is met een huurauto gemakkelijk bereikbaar. Volg net als hierboven de N85 en vervolgens de N67, maar dan naar het zuiden. Milton Malbay is bekend om de traditionele Ierse muziek die er in de pubs en restaurant gespeeld wordt. Maar u kunt zelf ook Ierse muzieklessen volgen tijdens de Willie Clancy Summer School (gehouden van het eerste t/m het tweede weekend in juli). Het is dan wel heel druk in het stadje en het kan moeilijk zijn een parkeerplaats te vinden.

Auto huren in Shannon

U kunt uw huurauto alleen ophalen bij Shannon Airport. Shannon is een klein plaatsje en rondrijden is er dan ook geen enkel probleem. Limerick en Galway zijn wat drukker, maar ook daar kunt u probleemloos rondrijden. De mooiste plekjes van West-Ierland – zoals hierboven beschreven – zijn het beste bereikbaar als u een auto huurt in Shannon.