Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Dublin Airport heeft geen treinverbinding. Er zijn vergevorderde plannen om de luchthaven aan te sluiten op het metronet van Dublin. Als u met de trein wilt reizen kunt u met bus 748 van Dublin Bus naar de stations Heuston en Connolly.

Auto en bus

Het vliegveld is zeer gemakkelijk bereikbaar, het ligt vlak naast de autosnelweg M1, die aansluit op de rondweg van Dublin (M50).

Er zijn veel busverbindingen tussen Dublin Airport en verscheidene bestemmingen in Ierland. AirCoach en Dublin Bus verzorgen lijnen naar Dublin voor resp. € 7,00 en € 5,00. AirCoach rijdt ook naar bestemmingen verder naar het zuiden en naar het noorden. Bus Eireann onderhoudt de sneldienst tussen Dublin en Belfast, die ook stopt op de luchthaven. JJ Kavanagh heeft busdiensten naar het zuiden, Citylink is de busonderneming die naar het westen rijdt. Alle bussen vertrekken van haltes vlak voor de uitgang van de Aankomsthal.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn Avis, Budget, Europcar, Hertz, Murrays en National. Bij deze bedrijven kunt u ter plekke een auto huren, maar er is ook een flink aantal balies van bedrijven waar u van tevoren kunt boeken: Argus, Atlas, Dan Dooley, Hamills, Malone, Sixt en Thrifty. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Taxi's staan vlak voor de Aankomsthal. Alle taxi's hebben meters, maar die worden alleen gebruikt voor bestemmingen in de zogeheten Dublin City Taxi Metered Area. Daarbuiten moet u onderhandelen over de prijs. Een ritje naar het centrum van Dublin kost ongeveer € 20,00, maar er kunnen toeslagen berekend worden voor bagage. 's Avonds en op zondagen wordt ook een toeslag berekend.

Luxe auto's met chauffeur kunt u boeken bij ECL (tel: +353(0)1 842 0249).

Parkeren op de luchthaven

Passagiers kunnen vlak voor de Vertrekhal worden afgezet, maar er wordt streng op toegezien dat u slechts heel kort parkeert. De weg bij de Aankomsthal is verboden voor privé-voertuigen. Onbeheerde auto's worden weggesleept.

Tegenover de terminal is een garage voor kort parkeren. Het basistarief is € 1,50 voor een half uur, oplopend tot € 30,00 voor een hele dag. Het terrein voor lang parkeren ligt aan de oostkant van de luchthaven. Het tarief is € 8,50 per dag. Er is een shuttlebus die u van dit parkeerterrein naar de terminal brengt. Meer informatie over parkeren op Dublin Airport onder tel: +353(0)1 814 4828.

Voor de drukbezette zakenreiziger die geregeld gebruik maakt van Dublin Airport, is er de Collinstown Executive Car Parking Service, waarbij u afgezet wordt voor het terminalgebouw en een chauffeur uw auto parkeert. Kosten: € 5000 per jaar. Tel: +353 (0)1 814 4895.