Auto huren Dublin

Autohuur Dublin

Algemene Informatie over Dublin

De luchthaven van Dublin ligt 10 kilometer ten noorden van de Ierse hoofdstad. Het vliegveld is zeer gemakkelijk met een huurauto bereikbaar, het ligt vlak naast de autosnelweg M1, die aansluit op de rondweg van Dublin (M50).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Voor een mooie wandeling langs ruige kliffen gaat u met uw huurauto naar het schiereiland Howth, slechts 13 kilometer ten noorden van Dublin. Let op de afstandspaaltjes langs de weg, die stammen uit de 18e eeuw! De kliffen zijn begroeid met heide en het gebied is dus op z’n mooist in augustus/september als de heide bloeit. Verder is Howth dé plaats om heerlijke, verse visgerechten te eten.

De Wicklow Mountains, ten zuiden van Dublin, worden ook wel ‘de Tuin van Ierland’genoemd. Het is een ruig en verlaten landschap dat doorsneden wordt door smalle weggetjes die de bergdorpen met elkaar verbinden. In het dal van Glendalough liggen twee meren – Lower Lake en Upper Lake – en u vindt er ook het hoogste punt van Ierland, Lugnaquilla Mountain (927 m). De Wicklow Mountains zijn per huurauto gemakkelijk bereikbaar: ten westen van het park loopt de N81 en ten oosten de N11. Vanuit Dublin is het park ook bereikbaar via de R115 en de R117.

Kilkenny was in de middeleeuwen de hoofdstad van Ierland. De stad barst van de historische gebouwen: bekijk het Normandische Kasteel en de tuinen eromheen, de schitterende glas-in-loodramen van de Black Abbey, de meer dan 800 jaar oude St. Canice’s Cathedral, en slenter door de nauwe middeleeuwse straatjes die de Kilkenny 'Slips' worden genoemd. Vanuit Dublin kunt u het beste met een huurauto naar Kilkenny gaan. Van de rondweg M50 neemt u op de Red Cow rotonde de afslag ‘South’. Als de weg splitst kiest u de M9 (Waterford, Kilkenny). In Paulstown neemt u de afslag naar Kilkenny (N10).

Er is nog veel meer te ontdekken rond de Ierse hoofdstad: kastelen, spookhuizen, bossen, kloosters, een heuvelachtig landschap en overblijfselen van eeuwenoude culturen. Trek er in een huurauto op uit om Ierland te verkennen.

Auto huren in Dublin

U kunt uw auto ophalen bij Dublin Airport en bij diverse stadskantoren.
Het centrum van de stad is vrij druk. Bovendien is in veel straten eenrichtingverkeer ingesteld, wat het lastig maken om uw route te bepalen. Als u wilt parkeren in Dublin kunt u dat het beste doen in een van de parkeergarages. De M50 is de rondweg om Dublin die aansluit op de M1 (naar het noorden) en de M11 (naar het zuiden). Huur een auto in Dublin om de omgeving van de Ierse hoofdstad te verkennen.