Auto huren Cork

Autohuur Cork

Algemene Informatie over Cork

Cork Airport (in Iers: Aerfort Chorcaí) ligt 6 kilometer ten zuiden van het centrum van Cork aan het einde van de snelweg N27. Met een huurauto kunt u gemakkelijk diverse bestemmingen rond Cork bezoeken. De snelweg N27 gaat verder naar het zuiden over in de R600 (richting Kinsale).

Met de huurauto bezienswaardigheden bezoeken

Op ongeveer een uur rijden van Cork ligt het plaatsje Kinsale, dat in een prachtige omgeving ligt. Het plaatsje zelf heeft historische gebouwen en staat ook bekend om het uitstekende eten dat er in de restaurants geserveerd wordt.
Net buiten Kinsale ligt het Charles Fort (als u van Cork komt neemt u twee kilometer voor Kinsale de afslag naar het fort.) Het is een typisch voorbeeld van een stervormige vesting, zoals die in de 17e eeuw werden gebouwd.

Killarney in het zuidwesten van Ierland is het start- en eindpunt van de zogeheten Ring of Kerry. Dat is een route over het schiereiland Iveragh van 170 kilometer lang. Toerbussen volgen de route met de klok mee. Om niet in de ‘file’ terecht te komen kunt u in uw huurauto dus beter tegen de klok in rijden.
Killarney zelf heeft een druk uitgaansleven, want het is een populaire weekendbestemming voor Britten en Ieren.

Even ten oosten van Cork, langs de snelweg N25, ligt het Fota Wildlife Park and Arboretum. Het is een uitgestrekt park, waar dieren zo veel mogelijk vrij kunnen rondlopen. Een van de grootste attracties is de Cheetah Run. Om vier uur ‘s middags worden de cheeta’s gevoerd, maar ze moeten wel rennen voor hun eten!

Een huurauto is bij uitstek geschikt om het Ierse landschap te verkennen. Huur een auto in Cork en rij door het westen van Cork County: glooiende, groene heuvels en pittoreske stadjes (zoals Clonakilty, Skibereen en Bandon). Het Ierland zoals u dat kent van de ansichtkaarten!

Auto huren in Cork

U kunt uw huurauto alleen ophalen bij Cork Airport. Autorijden in Cork is geen enkel probleem, het is een klein, vrij rustig stadje. Een parkeerplaats vinden is gemakkelijk. Maar een huurauto is natuurlijk vooral geschikt voor het maken van tochtjes in de omgeving.