Bereikbaarheid

Lokaal transport

Trein

Er is geen railverbinding met de luchthaven. Wel zijn er plannen om een spoorlijn aan te leggen of een aansluiting te maken op het metronet van Boedapest. Waarschijnlijk zijn deze plannen niet eerder dan in 2010 gerealiseerd.

Auto en bus

De luchthaven ligt 20 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Boedapest aan het eind van Üllői út (‘Üllőistraat’), een van de belangrijkste verkeersaders van de Hongaarse hoofdstad. Er is een aparte rijstrook voor verkeer van en naar de luchthaven. Binnen afzienbare tijd zal de nieuwe rondweg M0 een betere aansluiting bieden, vooral voor passagiers die naar andere plaatsen in Hongarije willen.

Buslijn 200 vertrekt zeer frequent naar het metro- en treinstation Köbánya-Kispest. Deze bus heeft voldoende ruimte voor bagage. Van Terminal 1 vertrekt buslijn 93 ieder half uur naar datzelfde station. Het tarief voor beide buslijnen is HUF 185.

De Hongaarse budgetmaatschappij Wizz Air onderhoudt een shuttlebus-verbinding van Terminal 1 naar Boedapest.

Autoverhuur

In de terminals 2A en 2B zijn balies van autoverhuurbedrijven Avis, Budget, Europcar, Hertz, National Alamo and Sixt. U kunt ook van tevoren een huurauto reserveren bij EasyTerra, deze site vergelijkt meerdere aanbieders tegelijk.

Taxi

Voor de Aankomsthallen van terminals 2A en 2B staan taxi’s. Niet al deze taxi’s hebben een meter, dus maak vooraf duidelijke afspraken over de prijs. Een rit naar het centrum van Boedapest kost ongeveer HUF 5500.
In de Aankomsthal is een balie van de Airport Minibus (tel: +36(0)1 296 8555). Deze minibus vervoert passagiers voor een vast tarief (HUF 2300) naar elk adres in Boedapest. Wel moeten er voldoende passagiers zijn voor dezelfde richting.

Parkeren op de luchthaven

Vlak voor terminal 2A/2B mag u maximaal 1 uur (HUF 150 per kwartier) parkeren. Iets verder weg ligt een parkeerterrein waar u ongeveer HUF 300 per uur betaalt. Gedurende de zomermaanden (1 juni – 30 oktober) is een terrein voor lang parkeren open. Het tarief daar is HUF 4000 voor de eerste dag, tot 4 dagen HUF 8000 en tot 15 dagen HUF 10.000. Daarna kost parkeren HUF 500 per dag. Informatie over parkeren via tel: + 36(0)1 296 5232.