Auto huren Hongarije

Autohuur Hongarije

Algemene informatie en regelgeving

De minimum leeftijd voor het huren van een auto in Hongarije is 21 jaar en men dient 1 jaar in het bezit te zijn van het rijbewijs. Een internationaal rijbewijs voor mensen buiten de EU is verplicht!

Wat voor alcohol promilage dan ook, alle gebruik van drank is verboden tijdens het rijden. Gordels zijn verplicht en het verkeer rijdt aan de rechterkant. Kinderzitjes zijn verplicht voor kinderen tot 3 jaar en boetes worden in Hongarije meteen voldaan bij de dienstdoende verkeersagent.

De maximumsnelheden zijn: 50 km/uur in de bebouwde kom, 90 k/uur op gewone wegen en 120 km/uur op snelwegen.

Door Hongarije met een huurauto

Wegen in Hongarije zijn over het algemeen goed, doch dient rekening te worden gehouden met het feit dat veel wegen in plaats van 'hard asfalt' nogal veel grind op de oppervlakte hebben liggen. Een licht slipgevaar dus in sommige gebieden.

De primaire wegen in Hongarije worden aangeduid met een cijfer (bijvoorbeeld de M1) en er zijn grofweg 8 'hoofdwegen'. Zeven hiervan gaan door Boedapest. Bijwegen worden vaak met meerdere cijfers aangegeven en lopen veelal langs het platteland, de vele bronnen die het land rijk is en mooie akkers. Van de grote wegen voert de M1 naar de Oostenrijkse grens, de M3 naar Miskolc (in het Noord-Oosten) en de M5 naar Servië.

Zoals gezegd komen de meeste wegen samen in Boedapest. De oudste weg betreft de M7, die naar het mooie Balatonmeer leidt (een populaire vakantiebestemming bij Duitsers). Een dagje naar het Balatonmeer is gemakkelijk te arrangeren vanuit Boedapest, het is ongeveer 115 km rijden.

Hongarije heeft 10 nationale parken, het grootste park (Nationaal Park Hortobágy) ligt 200 km ten Oosten van Boedapest.

Een auto huren in Hongarije

Budapest Ferihegy Airport herbergt onder andere autoverhuurbedrijven: Avis, Budget, Hertz, National en Sixt.

Het is ook mogelijk om via EasyTerra een huurauto te reserveren. Op deze manier worden alle tarieven van gerenommeerde autoverhuurders met elkaar vergeleken.